Türkiye En Çok Sigara İçilen 10 Ülke Arasında...   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 07-10-2008 (11:05)   Son Mesaj: 07-10-2008 (11:05)    Cevap: 0    Gösterim: 851  

    07-10-2008

    Türkiye En Çok Sigara İçilen 10 Ülke Arasında...

    Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 2008 yılına ilişkin hazırladığı "Sağlık Raporu"nda, dünya genelinde ölüme neden olan ilk 8 hastalığın 6'sının ardındaki "karanlık gücün" sigara olduğuna dikkat çekiliyor.

    DSÖ'nün resmi internet sitesinde yayımlanan ve 135 ülkeden elde edilen bilgilerle hazırlanan raporda sigara, "önlenebilir ölümlerin birinci ve en büyük nedeni" olarak tanımlanıyor.

    Ülkeler açısından bakıldığındaysa Orta ve Doğu Avrupa ile Güneydoğu Asya en yoğun sigara içilen coğrafyalar olarak göze çarpıyor.
    Dünya genelinde içilen tüm sigaraların üçte ikisini sadece 10 ülke tüketiyor. Sigara kullanım alanlarına yeni düzenlemeler getiren Türkiye de bu "en kötü 10 içici" listesinde yer alıyor.

    Türkiye, Bangladeş, Brezilya, Çin, Almanya, Hindistan, Endonezya, Japonya, Rusya ve ABD, sigara üreticilerinin ürettikleri sigaraların üçte ikisini sattıkları, en yoğun içici ülkeler olarak tanımlanıyor.
    DSÖ, tüm ülkelere yaptığı ortak çağrıda, 2030 yılına yönelik projeksiyonlara göre, sigaraya bağlı hastalıklardan yaşamını yitireceklerin sayısında artış olduğunu belirterek, sigara karşıtı etkin önlemleri hayata geçirmeye davet ediyor.

    (AA)




    Türkiye En Çok Sigara İçilen 10 Ülke Arasında... Yorumları