"Sen Hangi Ülkenin İnsanısın"   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 02-03-2008 (17:36)   Son Mesaj: 02-04-2008 (02:42)    Cevap: 1    Gösterim: 1081  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen özlem_34

    02-03-2008

    "Sen Hangi Ülkenin İnsanısın"

    AKP Milletvekili Bülent Arınç, türbanlıların notunu keseceğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mesut Parlak'a sert çıktı.

    Manisa Milletvekili Bülent Arınç, günlerdir Türkiye'nin gündemini meşgul eden üniversitelerde türban yasağının kalkması ile ilgili kanun düzenlemesine karşı çıkanları çağ dışılıkla nitelendirdi.

    "Türbanın çözüm yeri kanun yapma yeri TBMM'dir" diyen Arınç, ben bu kanunu uymam diyen rektör, Anayasayı çiğneyen bir insan demektir. Ben bu kanun çıktıktan sonra başaşörtü bir öğrenciyi iyi not veremem diyen bir rektör çağ dışında kalmış bir rektördür" dedi.

    AK Parti Manisa Gençlik Kolları Kongresine katılan Bülent Arınç'ın gündeminde türban tartışmaları vardı.

    Arınç, Başörtüsü serbest olursa üniversiteleri kilit vururuz diyen rektörlere sert bir dille eleştirdi. Arınç'ın konuşmaları salondan büyük alkış aldı. Avrupa'daki üniversitelerde okuyan başörtülü öğrencilerin mezuniyet diplomalarına oradaki rektörlerin verdiğini hatırlatan Bülent Arınç, "Sana ne oluyor ki ben üniversitelerde başörtüsü serbest olduğu gün bu öğrencilere kötü not verebileceğim diyorsun. Sen hangi ülkenin insanısın.

    Sen nasıl rektör oldun. Bu yetkiyi nerden alıyorsun. Bu ayrımcılığı nasıl yapabileceksin. Senin bu sözüne karşı alkış tutanlar varsa onlara bin defa yuh olsun" diye konuştu.

    ArweN bunu beğendi.



    "Sen Hangi Ülkenin İnsanısın" Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-04-2008, 02:42


    bülent arınç özü sözü bir mükemmel bir adamdır kongrededi alkışa bende katılıyorum
    N u M a N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) N u M a N