Antalya: Yogunbakimdaki gencin ailesi hala bulunamadi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-25-2008 (19:28)   Son Mesaj: 11-25-2008 (19:28)    Cevap: 0    Gösterim: 884  

    11-25-2008

    Antalya: Yogunbakimdaki gencin ailesi hala bulunamadi...

    Bilinci kapalı olan genç, ailesi önümüzdeki günlerde de bulunamazsa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Antalya'nın Aksu ilçesinde bir otobüsün çarpması sonucu ağır yaralanan ve 84 gündür yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kazanan gencin ailesi henüz bulunamadı. Bilinci kapalı olan genç, ailesi önümüzdeki günlerde de bulunamazsa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

    Antalya'nın Aksu ilçesinde bir otobüsün çarpması sonucu ağır yaralanan genç, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 84 gün yoğun bakımda kaldı. Konuşamayan gencin kimliği belirlenemezken, ailesi de bulunamadı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Demir, düzenlediği basın toplantısında gencin sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

    30 Ağustos'ta geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve karın içi kanama teşhisiyle acil ameliyata alınan gencin karaciğerinde, dalağında parçalanma saptandığını söyleyen Başhekim Demir, "Karaciğer tedavi edildikten sonra hasta yoğun bakım ünitesinde takibe alındı. Bu süre içinde beyninde ödem tespit edilen gencin yeniden başka bir operasyonla beyninin sağ tarafı alındı. Hasta 3 aydır yoğun bakım ünitesinde cihaza bağlı yaşatıldı. Bu tür hastalar, tıbben bakımı güç ve çokta masraflı olan hastalardır. Hastamız verilen emeğin karşılığını verdi. Ama kanamadan dolayı beyinde oluşmuş hasarlar nedeniyle hasta bilinci kapalı olarak yaşıyor. Nefes alıp veriyor ama bitkisel hayatta. Yoğun bakım, yoğun bakımı gerektirmiyor diye bize geri dönüş yaptı. Biz de hastamızı servise çıkardık. Servise çıkarılan gencin halen bakıma ihtiyacı var" dedi.

    Hastanede hastaya ilave yapabilecekleri bir şey kalmadığını söyleyen Demir, "Hastanın uzun dönem bakıma ihtiyacı var. Hastaya iyi bir rehabilitasyon tedavisi uygulanırsa uzun yıllar yaşama şansı var. Bu gencin önümüzdeki dönemde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edilmesi söz konusu. Kimsesiz, sahipsiz olgularda Sosyal Hizmetler'in yasal olarak sorumluluğu var. Biz de bu nedenle Sosyal Hizmetler ile bağlantıya geçtik" diye konuştu.

    Bir gazetecinin, 'Umut'un bugün kendisine bakan kişilere anne diye seslendiğini' belirtmesi üzerine Demir, "Anne demesi bilincinin açıldığı anlamına gelmez. Ancak dün görmediğimiz, bugün gördüğümüz her türlü küçük değişim, hasta lehine olumlu olarak yorumlanmalıdır. Bunun ne kadarı açılır diye sorulursa, bunun cevabını vermek güç. Hastadan hastaya değişir. Belki sadece (anne) demekle kalır. Belki bilinci açılır ve geçmişe dair hiçbir şey hatırlayamayabilir. Bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil" şeklinde konuştu.




    Antalya: Yogunbakimdaki gencin ailesi hala bulunamadi... Yorumları