Gazeteci kazım kanat, hayatını kaybetti   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 09-24-2008 (17:43)   Son Mesaj: 09-24-2008 (17:43)    Cevap: 0    Gösterim: 896  

    09-24-2008

    Gazeteci kazım kanat, hayatını kaybetti

    Gazeteci kazım kanat, hayatını kaybetti
    Zatürre tanısı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu sabah akciğer yetmezliğinden vefat eden Türk spor basınının duayen isimlerinden Kazım Kanat'ın cenazesi, 26 Eylül Cuma günü İstanbul'da toprağa verilecek.

    Kazım Kanat için ilk tören, eski yöneticisi ve üyesi olduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki tesislerinde yapılacak. Kanat'ın cenazesi daha sonra, Levent Camii'nde öğleyin kılınacak cuma namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

    Kazım Kanat, 1950 yılında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde öğretmen Mehmet ve Ayşe Kanat'ın dört çocuğundan birisi olarak dünyaya geldi. Liseyi İskenderun'da okudu. İstanbul'da Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1969 yılında Yeni İstanbul gazetesinde mesleğe başladı. Daha sonra Hayatspor, Türkspor, Dünya, Hürriyet ve Akşam gazetelerinde muhabir, servis yöneticisi ve köşe yazarı olarak çalıştı. Son olarak Sabah gazetesinde görev yapan Kazım Kanat, çeşitli basın kuruluşlarının düzenlediği yarışmalarda çok sayıda ödül kazandı.

    ''Önce Beşiktaş Vardı'', ''Kanseri Nasıl Yendim?'', ''Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor'' ve ''Yaşanan Hayat, Hayaller Değil'' adlı kitapları yayınlanan Kazım Kanat, evli ve bir çocuk babasıydı.


    Allah ameline göre rahmet eylesin..




    Gazeteci kazım kanat, hayatını kaybetti Yorumları