Tekirdağ Köftesi Malzemeler : * 500 gr. yağlı kıyma * 1 soğan * 2 dilim ekmek * 1 yumurta * 2 diş sarımsak * Tuz, karabiber Süslemek için: * 5 yeşil biber * 3 domates Sosu için: * 3 çorba k. biber salçası * 1 çorba k. pul biber * Tuz Pilavı için: * 2 su b. pirinç * 1 çay b. arpa şehriye * 1 çorba k. tereyağı * Sıvıyağ * 1 su b. et suyu * Tuz, su Piyazı için: * 2 su b. pirinç * 1 çay b. arpa şehriye * 1 çorba k. tereyağı * Sıvıyağ * 1 su b. et suyu * Tuz, su Hazırlanışı : Pilavı için tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ ilave edin.Terayağı eridikten sonra üzerine arpa şehriye ve 2 su bardağı pirinci ilave edin.Biraz kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı et suyu ve sıcak su ilave edip pilavı pişirin.Tekirdağ köftesi için karıştırma kabına 500 gr.yağlı kıymayı alın.Üzerine 1 adet soğan rendeleyin.Üzerine ekmek ve 1 adet yumurta kırın.Üzerine 2 diş sarımsak ve tuz,karabiber ilave edip köfte harcını yoğurun.Köfteden parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Teflon tavaya hiç yağ koymadan Tekirdağ köftesini pişirin.Piyazı için karıştırma kabına 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ilave edin.1 adet kıvırcığı,yeşil soğanı ince olarak kesin.2 adet yeşil biberi ve 3 adet domatesi küp olarak kesin.Piyaz malzemelerini karıştırın.Üzerine limon ve zeytinyağı ilave edin.Süslemek için 3 adet domatesi v3 5 adet yeşil biberi tavada soteleyin.Servis tabağına pilavı alın.Üzerine tekirdağ köftesini ilave edin.Köftelerin üzerine sotelenmiş olan domatesleri ve biberleri ilave edin.Yanında piyaz ile servis edin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:59 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük