Malzemeler :

* 500 gr. yağlı kıyma
* 1 soğan
* 2 dilim ekmek
* 1 yumurta
* 2 diş sarımsak
* Tuz, karabiber

Süslemek için:

* 5 yeşil biber
* 3 domates

Sosu için:

* 3 çorba k. biber salçası
* 1 çorba k. pul biber
* Tuz

Pilavı için:

* 2 su b. pirinç
* 1 çay b. arpa şehriye
* 1 çorba k. tereyağı
* Sıvıyağ
* 1 su b. et suyu
* Tuz, su

Piyazı için:

* 2 su b. pirinç
* 1 çay b. arpa şehriye
* 1 çorba k. tereyağı
* Sıvıyağ
* 1 su b. et suyu
* Tuz, su

Hazırlanışı :

Pilavı için tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ ilave edin.Terayağı eridikten sonra üzerine arpa şehriye ve 2 su bardağı pirinci ilave edin.Biraz kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı et suyu ve sıcak su ilave edip pilavı pişirin.Tekirdağ köftesi için karıştırma kabına 500 gr.yağlı kıymayı alın.Üzerine 1 adet soğan rendeleyin.Üzerine ekmek ve 1 adet yumurta kırın.Üzerine 2 diş sarımsak ve tuz,karabiber ilave edip köfte harcını yoğurun.Köfteden parmak şeklinde köfteler hazırlayın.

Teflon tavaya hiç yağ koymadan Tekirdağ köftesini pişirin.Piyazı için karıştırma kabına 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ilave edin.1 adet kıvırcığı,yeşil soğanı ince olarak kesin.2 adet yeşil biberi ve 3 adet domatesi küp olarak kesin.Piyaz malzemelerini karıştırın.Üzerine limon ve zeytinyağı ilave edin.Süslemek için 3 adet domatesi v3 5 adet yeşil biberi tavada soteleyin.Servis tabağına pilavı alın.Üzerine tekirdağ köftesini ilave edin.Köftelerin üzerine sotelenmiş olan domatesleri ve biberleri ilave edin.Yanında piyaz ile servis edin.