Beslenme ve Besin Teknolojisi - Samiye Erdoğan - Ana Fikri Beslenme ve Besin Teknolojisi - Samiye Erdoğan - Özeti, Beslenme ve Besin Teknolojisi Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Detay Yayınları Basım Tarihi: Mayıs 2005 Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp Bu kitap insan organizması için gerekli besin ögelerini, işlevlerini, bulunduğu kaynakları ve bu kaynaklardan en üst düzeyde yararlanma ilkelerini, yemek planlama, menü ve sofra düzenleme, mutfak yapısı, düzeni, sanitasyonu, diyet analizi ve diyetin yeterlilik düzeyinin belirlenmesini içermektedir. Kitapta teorik bilgilerin yanı sıra laboratuvar çalışmaları da bulunmakta, sıvı ortamda besin öğelerinin gösterdiği özellikler, çeşitli koşullarda besinlerin uğrayacağı değişiklikler ve yiyecek hazırlama ilkelerine yer verilmektedir. Daha önce alınan besin kimyası dersinde edinilen ve bu kitapta yer alan teorik bilgiler deney ve uygulamalarla pekiştirilmektedir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:13 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük