MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Bilimsel Aşçılık - Cemal Türkan - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/73060-bilimsel-ascilik-cemal-turkan-ana-fikri.html)

alptraum 02-18-2011 21:20

Bilimsel Aşçılık - Cemal Türkan - Ana Fikri
 



Yayınevi: Değişim
Basım Tarihi: Mart 2004
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp

Bilimsel Aşçılık kitabı,piyasada bulunan diğer yemek kitaplarından farklı olarak,bilimsel formatta hazırlanmış ve eğitici bir kitap olması hedeflenmiştir.Yazar,bilimsel ve eğitici bir kitabın oluşumunu sağlamak için 5 yıl akademik çalışmalarda bulunuştur.Kitabın yazarı Cemal Türkan,Fransa da aşçılık üzerine 9 yıl eğitim görmüştür.Halen Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksek Okulu nda akademik çalışmalarına devam etmekte ve aşçılık üzerine eğitim vermektedir.İcerik Kitapta,yemek hazırlama aşamalarına çok özen gösterilerek her bilginin doğru ve açık verilmesine çalışılmıştır.Ayrıca,her tarif tek tek,hatta bazı tarifler defalarca denenerek en doğru yöntem seçilmiş ve uygulanmıştır.İlk yemek tarifi denemesinde,kitaptaki tariflerin ne kadar ciddiyetle denenmiş olduğu görülecektir. Yemeklerin hem teknik,hem pratik ve hem de yenebilir net kısım ölçülerine göre tarifleri verilmiştir.Her tarifin iki fotoğrafı çekilerek uygulamanın daha kolay hazırlanmasına yardımcı olunmuştur. Tariflerde,günümüzün,Sağlıklı Yaşamak için dengeli beslenme ilkesine uyulmuş,gıdaların besin analizi yapılmış,daha az yağ kullanılmış ve porsiyon standartlarına özen gösterilmiştir.Bir porsiyonda bulunan besin değerleri her yemek için ayrı ayrı belirtilmiştir.Yemek isimlerinde ve yemek hazırlama ile ilgili terimlerde,Türkçe açıklamaları verilerek,uluslar arası mutfak terminolojisi kullanılmıştır.Kitap,Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri müfredat programına,aşçılık eğitimine,öğretim teknik ve yöntemlerine uygun olarak hazırlanmıştır.Bu kitabın yazılış amacı,Türk Mutfağını bilimselleştirmek ve aşçılık eğitimini daha ileri götürmektedir. Sağlıklı ve lezzetli beslenmeniz dileğiyle,afiyet olsun..

Diğer "Cemal Türkan" Kitapları:

1. Yemek Repertuarı
2. Mutfak Teknolojisi
3. Turizmde Beslenme İlkeleri Ve Mönü Planlama
4. Aşçılık

Misafir 02-19-2011 13:31

--->: Bilimsel Aşçılık - Cemal Türkan - Özeti
 

cemal türkan kitaplarını indirmek istiyorum


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:36 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük