MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Genel Islami Bölüm (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/)
-   -   Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir? (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/8977-fethullah-gulen-hacca-gitmis-midir.html)

kipchak 09-13-2008 00:00

Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Çamur at izi kalsın mantığıyla yazılmış bu yazıdan daha yeni haberim oldu ve sizlerle paylaşmak istedim

Prof. Erdal Atabek fettullah olayının '' püf noktasını '' yakalamış..

Fethullah Hoca, bu kadar dindarligina ragmen HACI degildir.
Mekke'ye de Medine'ye de, KESİNLİKLE, giremez.
Neden mi ?
Şeriat kanunlarına göre, Fethullah hoca ŞEYH statüsüne soyunduğundan ve müritleri olduğundan, Suudi Arabistan sınırları içerisinde ele geçirilirse, hemen katledilir.

Çünkü; İslamiyette şeriatta ve Kuran'da şeyhlere ve / veya tarikat liderlerine yer yoktur.
Özetle, Allah ile kul arasina kimse giremez !!
BUGÜNÜN YOĞUN GÜNDEMİNDE ÖNEMİ DAHA DA ARTTI.
Uyandırın Korkmayın heryerde konuşun konuyu siz açın Takside taksiciye konuşun Apartmanda kapıcıya konuşun Sakallı gazete bayinize konuşun Eve gelen gündelikçiye konuşun.
Anlatın eğer Fethullah dindarsa peygamber gibi ise neden Amerika'da yaşıyor ? Neden Mekke'de Kabe yakınlarında bir malikanede değil de Amerika'da FBI çiftliğinde.
Söyleyin bu zat değilmiydi 25 yıl o cami senin bu cami benim salya sümük ağlayarak FAİZ haram diyen ? Sorun kapıcınıza peki BANK ASYA nedir ?

Önce alıştırmanız gerekir. Görüntüye. Seslere. Hareketlere. Sessizliğe. Çevrenizde olup bitenlere. Yavaş yavaş alıştırırsınız. Alışırlar. Türbana. Çarşafa, peçeye. Taşyapı'ya. Oğulların gemilerinin olmasına. Çocukların televizyon kurmasına. Yakınların yolsuzluklarına. Sevgililere alınan evlere. Çokeşliliğe. Erkeklerin, kadınların ayrı ayrı oturmasına. Ramazanda öğle yemeği verilmemesine. Beyaz takkeyle gezenlere. Hem de öyle alışırsınız ki size çok doğal gelmeye başlar. Bizde böyle deyip geçmeye başlarsınız. 'Galiba demokrasi bu da biz mi anlamıyoruz?' diye kuşkulanırsınız. Sonra da uyuşursunuz. Yavaş yavaş uyuşursunuz. İçinizden bile tepki duymaz olursunuz. 'En az üç çocuk yapın' derler, dinler geçersiniz. 'Bizi azaltmaya çalışıyorlar' derler, gülme duygunuz bile kaybolmuştur. 'Batı'nın ahlaksızlığını aldık' derler, öyle dinler durursunuz. Uyuşturmuşlardı r sizi. Bir yandan Çanakkale zaferini kutlarsınız. Öte yandan Çanakkale savaşını yıllar sonra kaybettiğinizi bile fark etmezsiniz. Başbakanınız planlarını Amerika'ya açıklar. Siz burdan dinlersiniz. Amerika Ankara'yı işgal etmektedir. Siz İngilizce öğrenmeye çalışırken durumu göremezsiniz. *** Alışırsınız ve uyuşursunuz. Geçmişe dalıp gitmişken, geleceği kaybetmekte olduğunuzu fark edemezsiniz.. Plan da bunun için yapılmıştır. Önce alıştırma. Sonra uyuşturma. Yüzünüze demokrasi derler, arkanızdan gülerler. Yüzünüze çokkültürlülük derler, arkanızdan bölerler. Yüzünüze değişim derler, arkanızdan soyarlar. Yüzünüze gelişim derler, arkanızdan bakarlar. Alışırsınız. Uyuşursunuz. Tehlikenin farkında mısınız? Önce Alıştırma - Sonra Uyuşturma...
Prof. Dr. Erdal ATABEK


Ayrıca fgulen.com da

İlk hacca 1968 yılında gittinîz. Şüphesiz mukaddes yerlere yaptığınız bu ilk yolculuk sizde silinmez izler bırakmıştır. Bu hatıralarınızı anlatır mısınız?

Sorusuna verdiği cevap:
Sizin de dediğiniz gibi ilk hacca 1968 yılında gittim. O sırada bilindiği üzere Kestanepazarı'ndaydım. Hacca gidişime vesile olan hadiseleri daha önce de aktarmıştım.yazının devamı için tıklayınız...

ayrıca;

18.02.1968 İlk Kez Hacca Gitti

İzmir Kestanepazarı Kur'an Kursunda hocalık yaparken Diyanet İşleri Başkan Vekili Lütfü Doğan kendisini telefonla arayarak Diyanet Görevlisi olarak hacca gönderileceği söyleyince o sene ilk kez hacca gitti. 1968 Yılı Kurban ve Hac mevsimi Mart ayının 10'unda idi. Fethullah Gülen'in hacca gidişi ile ilgili haber 19 Şubat 1968 tarihli İttihad gazetesinde yer aldı.
Kabe'ye Doğru
Kurban bayramının yaklaşması münasebetiyle bütün İslâm âleminden Hicaz'a Müslümanlar akın akın gitmekte ve Hac farizelerini ifâ için Mekke-i Mükerreme'de toplanmaya başlamış bulunmaktadırlar. Geçen yıllara nazaran Türkiye'den Hicaz'a gidenlerin sayıları bu yıl bir hayli arttığı gibi, hacı namzetlerini uğurlamak için onbinlerce Müslüman yollara dökülmekte ve tekbir sesleri arasında kafileler-otobüslerle mukaddes beldelere hareket etmektedir. Diyanet İşleri Riyaseti ise, Türkiye'den giden hacı namzetlerinin dini feraizi noksansız ifâ etmelerini temin için Hicaz'a temsilciler göndermiştir. Resimde, Diyanet Riyaseti tarafından Hicaz'a gönderilen İzmir Merkez Vaizi Fethullah Gülen Hoca, kendisini uğurlayan İzmirlilerle birlikte görülüyor. Hocaefendi'nin Diyanet tarafından Hacca vazifeli olarak gönderilmesi İttihad Gazetesi'nde bu şekilde yer almıştı.
(İttihad Gazetesi, 19 Şubat 1968)

alptraum 09-13-2008 00:17

Ilk bu haberi okudugumda Mahmud esad cosan hocaefendi icinde neden avusturalyaya gitti sorusu vardi. Taki bu hicretin kurallarimi varmis yoksa böylemi olmali. Birde islami seminer tarzinda yazilmis bu yazi ne kadar hakikati yansitiyorki.

Birde her insanda ayni reaksiyon oluyormus gibi, kafasinda kurguladigi düzeni öyle dillendirmis ki, O kadar insan uyustu uyusturuldu farkina varamadi ama bakin ben farkina vardim dercesine terbiyesiz bir yazi.


Belli bir iddiasi olan insan zaten iddiasini bu sekilde savunmaz ki. Keske daha dogru bir dille yazilsa imis.:)

Sarax 09-19-2008 14:33

Güzel Paylasimin icin Tesekkürler
Allah Razi olsun...

Henna 09-23-2008 22:14

şahsım adına her okuduğum konuda ilk aklıma gelen,
her daim şu olmuştur.Nasıl bir duruşumuz olmalı.kişiler veya olaylar karşısında.Rabbim üsvei hasene olarak gönderdiği muhabbet menbaı nebi a.s mın aşkını tattıran gözü yaşlı insanlara saygı benim için bir asil duruştur efendim...selam ve dua hidayete tabi olana

Henna 09-23-2008 22:16

ve bu resmi o nadide hatırama ithaf ederek koydum..buraya..zira f.gülen hocanın hacca gidişini geçen yıl dinlemiştim ve ardından bu resmi çekmek nasip oldu...nihayetsiz şükürler olsun.haccı anlatırken beni oraya mübtela eden f.gülene de selam olsun

alptraum 10-28-2008 20:41

Yeterki ismi gecsin de nereden camur atabiliriz nereden acep kisi üzerinden edebiyat yapabiliriz zanlarin zanini bir müslümana yakismayan sekilde nasil atabiliriz. Ugraslar tekfirden ileri gitmiyor e hadi hayirlisi

altun 11-08-2008 22:42

evet bende insanlardan duydum bu yazıyla ilgili şeyler ...ben f.gülen dersanesine gidiyorum ordaki herkes allah adına bişeyler yapmaya çalışıyo (günümüzdeki bu tartışmaları gördükçe çok üzülüyorum herkes bişey diyo artık kime inanacağımızı bilmiyoruz allah sonumuzu hayır eylesın )bencede haber asılsız

mechul 11-26-2008 20:00

Bu insanların hangi zihniyette oldukları aleni bir şekilde gözler önünde. Günaş balçıkla sıvanmaz.

Kayıtsız Üye 03-15-2010 18:24

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

fethulleh gulen hoca ruhban sınıfında degildır.allah ıle kul arasına kımse gıremez.bu ınsan da gırmıyor zaten ama ılle bu ınsana bır kulp takacaklar ya manevıyatına laf soylenmemelı hıç olmasa.onu yanlıs yargılayp buna sebep olanlar onu çekemeyenlerdır.

mus'ab 03-15-2010 22:55

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Prof dr Edal atabek: neyin profusun bimiyorum ama kendi branşın olan konu ile ilgilensen daha iyi olurdu çünkü bu konularda çok ama çok cahilsin. nedenmi!! bak ben 2004 yılında hacca gittim hem türkiyeden hemde dünyanın birçok yerinden müridleriyle beraber şeyh veya mürşid ler gördüm. isteyen olursa isimde yazarım.
Yok şeyh olanlar arabistana giremezlermiş, katledilirlermiş. Yesinler senin yalanını BİRE CAHİL
İstanbul esenyurtta yaşayan bir mürşit var hemen heryıl mutlaka yüzlerce talebesiyle beraber Hacca gider.
benzeri olayları 2007 yılında umreye gittiğim zamanda gördüm ve yaşadım. Amma senin maksadın yazını sonuna doğru daha iyi anlaşılıyor sen görevini yapıyorsun içindeki pisliğin dışa vurumu ve müslümanlara olan kinini kusmanın alameti.

Ama kininizle beraber geberip gideceksiniz. tamammı cehaletin profu............

Misafir 05-07-2010 14:23

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

muhakkak ki allah münafıkları çok iyi bilmekte ve müslümanlara çamur atanlar ıslah olmazlar

Misafir 06-09-2010 10:46

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

peki tamam gittiyse hac resimlerini sunsunlar bize

RouGe 06-09-2010 23:32

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Hacca gidip gitmemesi kimseyi ilgilendirmediği gibi beni de ilgilendirmez. Ama çamur at izi kalsın dediğiniz mantığın dışında hakkında duyduğum (Benden ciddi ciddi yardım istendiği için yalan dolan bir şey olmadığına eminim) bazı şeylerden dolayı diyanete kadar gittiğim fakat sonuç alamadığım bu yüzden de dinini inandığı ya da inanılması gerektiği şekilde yaşamayan bir kişidir bana göre Fethullah Gülen.

alptraum 06-10-2010 19:42

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Alıntı:

RouGe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 58194)
Hacca gidip gitmemesi kimseyi ilgilendirmediği gibi beni de ilgilendirmez. Ama çamur at izi kalsın dediğiniz mantığın dışında hakkında duyduğum (Benden ciddi ciddi yardım istendiği için yalan dolan bir şey olmadığına eminim) bazı şeylerden dolayı diyanete kadar gittiğim fakat sonuç alamadığım bu yüzden de dinini inandığı ya da inanılması gerektiği şekilde yaşamayan bir kişidir bana göre Fethullah Gülen.

Farkli bir baslik altinda dinini inandığı ya da inanılması gerektiği şekilde yaşamayan bir kişidir bu cümlenizin gerekcesini eger konu ederseniz sevinirim.

RouGe 06-10-2010 19:45

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 58202)
Farkli bir baslik altinda dinini inandığı ya da inanılması gerektiği şekilde yaşamayan bir kişidir bu cümlenizin gerekcesini eger konu ederseniz sevinirim.

Çok uzun bir tartışmaya sebebiyet vereceğini düşündüğümden yeni bir konu açmasam :) Bu sadece benim düşüncem olarak bu yorumda kalsın böyle bence.

Unnecessary 06-10-2010 20:23

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

severim hocaefendiyi ne kadar yazılsada çizilsede namına sitemler.. Allah dostudur gözlerindeki o kudret beni etkiler ne yazılsa yazılsın kötü olduğunu hissettiğimde devamını okuma tenezzüründe bile bulunmam tahammül edemem :)

Misafir 07-08-2010 16:17

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

gülene inanmayan güvenmeyen müslüman sayilmiyor mu asil en büyük cahil sizlersiniz Allah sonunuzu hayretsin.

alptraum 07-09-2010 03:39

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Alıntı:

Misafir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 58571)
gülene inanmayan güvenmeyen müslüman sayilmiyor mu asil en büyük cahil sizlersiniz Allah sonunuzu hayretsin.

Öyle bir durum mu varmis?

Misafir 07-22-2010 23:00

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

itiraz ve yorumlarınız çok güzel başka bir şey söylemeye luzum bırakmıyor...
UMARIM KENDİNİ AYDIN zanneden KÖR KARANLIKDA KALMIŞ CAHİL(PROF..) BUNLARI OKUR ....
VE AMACINDAN NE KADAR UZAKDA OLDUGUNU ANLAR

Misafir 07-24-2010 23:49

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

onun bir insan görmedim allah aşkı onda lütfen asılsız ecnebi oyunlarına gelmeyelim allah yar ve yardımcınız olsun

Misafir 08-28-2010 10:11

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

1968 Yılında Görevli olarak gitmiş:) ne güzelde alıntı yapıp anlatmış ve de methiyeler düzmüşünüz ey uyuşuklar:):)
Baktığını göremeyen zavallılar ordusuna katılmış sürükleniyorsunuz...
Bir kişide çıkıp ya Allah Allah demiyır ilginç:)
Ama sizlere kızamıyorum hatta hak veriyorum,İnanç insan için en güzel duygudur,ama aynı zamanda en tehlikeli.Sizlerin saf (istisnalar kaideyi bozmaz kötü fikirlileri ayrı tutuyorum) duygularınızı kullanarak yaptıklarını göremez durumdasınız..Umarım Yüce Rabbim bir gün gözlerinizi açar...

Küçük bir not da ''altun'' kardeşime;
Bak evlat öğrenciler dershaneye bilim için gider Allah için değil..Allah için gidilecek yer Camilerimizdir..
Derslerinden arta kalan zamanlarında Allah için bir şeyler yap karışanında ağzının payını ver ama aklını başına topla emi ;)

Misafir 08-28-2010 10:13

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Keşke her görüşü yayınlama gibi bir hoşgörünüz olsaydı ama nafile

EnQaf 08-29-2010 13:49

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Cehalet başa bela tabi. Yorumlara bakınca anlıyor insan. O zaman şöyle bir soru soralımda biraz zihin açalım. Fethullah Gülen " faiz haram" der hep.

peki asya finans yani şimdiki haliyle bank asya kimin? araştıranlar her türlü bilgi ve belgeyi, videoyu internetten rahatlıkla bulabilirler.

Misafir 08-31-2010 15:01

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Bu yazı Erdal Atabek tarafından yazılmamıştır isteyen burdan doğrulayabilir
Dr. Erdal Atabek resmi internet sitesi

Misafir 09-18-2010 23:19

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

olayın doğrulugunu savunmuyorum.
ancak fettullah gülenin abd de ne işi var.
erdoğan neden parti başkanıyken abd tarafından kabul edildi.
ve neden son referandumda okyanus ötesine selam gönderdi.
ya cemaat abdyi feth etmiş yada abd cemaati güneş balcıkla sıvanmazmış.
görünen köy klavuz istemez.
iyidir kötüdür. allah bilir ama gülen abdnin bir kuklasıdır.
abdde israilin. kimse alınmasın...

Misafir 10-22-2010 14:03

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Bu gerçek FETULLAH GÜLEN tarafından yalanlanamaz.

Merhaba,

Fettullah Gülen 3 kez hacca gitmiştir. Ama nasıl ? İşte size gerçeği , bu gerçek Fettullah Gülen tarafından yalanlanamaz.

Birincisi, 1968 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca görevli olarak. Bu görev ise Türk hacıların durumunu kontrol etmek ve aksaklığı görülen konularada rapor hazırlamaktan ibaretti.

İkincisi, Hacca gidemeyen bir arkadaşının babasının yerine Hacca gitti.

Üçüncüsü ise 1986 yılında gitti ama ülkeye geri gönderildi. Fettullah Gülen’in Hac yapmasına Suudi Arabistan’a GİRİŞ YAPMASINA YASAKLAMA ya da SINIRLAMA KOYMUŞTUR.

Fettullah Gülen’in Haccı yapamadan dönmesinin nedeni, “ iyiliği emreden, kötülükten sakındıran (Emr-i bi'l-Maruf Nehy-i ani'l-Münker)” anlamına gelen ve bu şartları sağlamayanlarla mücadele için kurulmuş bir kuruluş tarafından yakalanıp DERDEST edilerek sınır dışı edilmesidir.

Sınır dışı edilmeden önce Fettullah Gülen Suudilere bir daha böyle bir şey yapmayacağına dair taahhüt vermesidir. Eğer taahhüt vermeseydi, Suudiler tarafından ceza verilecekti.
Sınır dışı edilmesinin ve taahhüt vermesinin sebebi Hac farizesi esnasında etrafına topladığı insanlardan Vahhabi mezhebine bağlı olan Suudilerin rahatsız olması ve bu durumu İslamiyete aykırı bir davranış içinde görmesinden dolayıdır.

İslamiyette kişilerin kutsallaştırılması, onlardan medet umulması dine aykırı bir husus olduğundan ve dolayısıyla Vahhabilerin de böyle hareket eden kişilere karşı şiddetle hareket etmesi hatta buna benzer işleri yapanların dinden çıkmış saymaları gibi katı inançları vardır.

Bilgilerinize
Saygılarımla

mus'ab 10-23-2010 00:51

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

bu kadar inceledine göre, SUUD yönetimi tarafından derdest edildiğinin mutlaka resmi kayıtlarıda olmalı keşke onuda koysaydınız.

Misafir 11-20-2010 19:33

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM....Uyanın artık fethullah gülen Amerikada islamı yayıyor .Bir bakın Amerikada insanlar akın akın müslüman oluyor sadece buradamı ALLAH a şükür okulları sayesinde dünyanın 4 bir yanında islama geçiş var.Prof. Erdal Atabek diyorki neden Arabistan da değil?Neden orda olsunki....Arabistan zaten müslüman bir ülke.Marifet olan inanmayanları inandırmak.Bir görüşle bakmayalım olaylara biraz geniş düşünelim.Allah hepimize gerçekleri görmeyi nasip etsin.AMİN.

Misafir 12-07-2010 12:08

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

hakkında bilgili olmadığınız ne kadar belli oluyor allah size de sizin gibilerinide islah etsin ,,,,,,,,,,,,,,,,,????????????????????????

Misafir 12-11-2010 18:09

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

yani karalayacak başka durum bulamadınız sanırım gitmiştir üstelik 3kere gitmiştir yalan yanlış haberlerle insanların aklını bulamayın lütfen..

Misafiriniz 02-15-2011 23:24

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

bu kadar iyi niyetli oldugunuzu görüp bu cahil hurafesi diye nitelendirdiginiz yazılara kalkıp böyle seviyesiz ve ölçüsüz cevaplar vermekle kendi egonuzu tatmin etmekten daha fazla ileri gidemeyeceğinizi bilmenizi isterim. Herkes herkesi vekimseyi zorla sevmek zorunda degildir. Bu profun yazdıgına saygısızlık diyorsanız yapıtıgınız acıklamalrlada yapmıs oldugunuz bu saygısızlıgı görmezden gelemezsiniz. Kas yapalım derken göz cıkarmayın. Taraf olmak isterkende sakkın ha bertaraf olmayın. sevgilerle. alahın selamı üzerinize olsun hayırlı geceler.

ecmel 02-24-2011 17:01

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

gitse ne olur gimese ne olur acaba gerçek mümin olmadıktan sonra allah ıslah etsin

Misafir 03-29-2011 20:17

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

FETHULLAH GÜLEN HACCA GİTMEDİ DİYEN TERBİYESİZLERE CEVAP - video - FETHULLAH GÜLEN ve DİYALOG İFTİRALAR ve CEVAPLAR - Blogcu

Misafir 04-17-2011 06:39

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Alıntı:

fethullah gulen n hac vazifesi-Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
konu kesinlikle asılsız çamur at izi kalsın misali....bişeyleri yazıp çizerken önce bi araştırmak lazım yada bieşeylere inanmadan önce araştırın derim ben size... en basitinden herkesin elinin altında internet var google arama motorunu kullanın..ittihat gazetesi 19 şubat 1968 günü bunu haber olarak vermiştir arkadaşlar...hoca efendi hac vazifesini görevli olarak yerine getirmiştir..diyanet tüm çalışanlarını zaten bu şekilde hacca gönderiyor sırasıyla...görmüyormusunuz batıda insanlar bağırıp duruyorlar müslüman nufusu artıyor diye birşeyler yapmaya çalışıyorlar..elinizi vicdanınıza koyun ve bi düşünün...neden bu insanlar tüm dünya da türk okulları açıyorlar türkçemizi yaymaya çalışıyorlar...bu iş ufak tefek bi iş değil milyonlarca insan bu işe gönül vermiş arkadaşlar...üç beş kişi değil....üç beş kişi olsa dediğiniz doğru hata yapıyorlar yanlış yoldalar dersin...ama bu işin içinde milyonlarca insan var hepsi birden mi hata yapıyorlar..en basitinden hadi biz türk milleti duygularımızla hareket ederiz hoca efendi ağlaya ağlaya bizleri kandırdı diyelim...yabancılardan yüz binlerce belki milyonlarca insan var bu işe inanmış...batıda bi insan birşeylere inanmadan önce araştırıyor arkadaşlar...adamlar bizden uyanıklar....onlar damı kandırılıyorlar.....amaçları gayet basit bu insanların...tüm dünyaya islamiyeti yaymak..bizim konsolosluğumuzun ateşeliğimizin olmadığı ülkelerde onların okulları var...ve o insanlara türkçeyi öğretip türkiyeyi anlatıp türk insanını sevdiriyorlar...batıda ki müslüman terörist ön yargısını kırdı bu insanlar...şimdi size soruyorum bu yapılanlara rağmen bunlar kötü niyetli olabilirmi....

Misafir 04-29-2011 16:30

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

bir musliman uyanik olacak kuranin emrettiğini değilde bir adamin emrettiğini yapacağiz saltanat icinde kavrulan bu tipte tarikatlar bizleri harama kunaha ve saire herşeyın icinde iterler yukarda arkadaşinda yazdiği gibi kendi bankalari kredi verdiğinde karpayı diyorlar faiz dediğimiz harama. diğer bankalara gelince onlara girilmez onlar faizcidir.şimdi anlamadiğim nokta. ha kar payı ha faiz sonucta banka değilmisin. şimdi şunu belirteyım zaten kurana iyi bakarsak tabiki hoca efendide bunu biliyor. bankanin değil kiredisini almak kapisindan girmek haram.bir mumin uyanik olacak. bize rabbimiz kuranimiz peygamberimiz yeter sadece yapmamiz gereken aşkla bağlanmak.

Misafir 05-06-2011 19:01

--->: Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

ilim ne için ögrenilir??? bunu bilmeyen o cehalet içindeki arkadas ilimle dini karıstırmamak gerektıgını savunuyor. kuran ı acta oku yuz yıllar oncesınde nelere ısaret edıyor ınsanı arastırmaya sevk edıyor. pekı ne ıcın??? '' ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır '

alptraum 03-14-2012 00:04

Alıntı:

Misafir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126361)
bir musliman uyanik olacak kuranin emrettiğini değilde bir adamin emrettiğini yapacağiz saltanat icinde kavrulan bu tipte tarikatlar bizleri harama kunaha ve saire herşeyın icinde iterler yukarda arkadaşinda yazdiği gibi kendi bankalari kredi verdiğinde karpayı diyorlar faiz dediğimiz harama. diğer bankalara gelince onlara girilmez onlar faizcidir.şimdi anlamadiğim nokta. ha kar payı ha faiz sonucta banka değilmisin. şimdi şunu belirteyım zaten kurana iyi bakarsak tabiki hoca efendide bunu biliyor. bankanin değil kiredisini almak kapisindan girmek haram.bir mumin uyanik olacak. bize rabbimiz kuranimiz peygamberimiz yeter sadece yapmamiz gereken aşkla bağlanmak.

Sevgili misafir ya da anonim yazar,

bankalarin isleyis kurallarinda direk faizli alim söz konusu degilse ve bankaya yatirmis oldugunuz para Kar - zarar ortakliginda calisan bir kurum ise bunun mahsuru nerde? Ayni ticareti banka ile degil farkli kurumlarla da yapip kar - zarar a ortak olabilirsiniz. Borsa gibi mesela. Bunun caiz olmadigi ya da kazanilan paranin helal olmadigi ile alakali ben bir yazi okumadim.

HiLaLNuRu 03-17-2012 00:31

→ Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

bu ne kadar saçma bir soru,size ne kardeşim,biz size soruyor muyuz hacca gittiniz mi diye,sanki Allaha değil de beyzadelere hesap vermek gerek,hayret bişey yahu.töbe estagfurullah.

Misafir 05-05-2012 01:06

feto gulen benım bıldıgıme gore yaptıgım ararstırmalara gore abd nın gızlı ajanıdır turkede ne olsa onun cemaatı ona soylıyor oda kopeklık yaptıgı kısılere dıyor o adama ınanmayın arkadaslar ben ılk once onların cemaatındaydım onların amacı ulkeyı kendı elıme almak istedıgı her serefsızlıgı yapmak buna ızın vermeyın onların ne mal olduklarını anladım ve o cemmaattan cıktım feto nun cemaatında kuran dıye bısı yok kuran okuyan kımse yok uyanın turk ve kurt halkı bunlara ınanmayın

Misafir 02-22-2013 20:04

→ Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
 

Alıntı:

fethullah gulen neden hacca gitmiyor-Fethullah Gülen Hacca gitmiş midir?
arkadaşlar ben de kararsızım. aydınlatan biri olursa sevinirim. aklımda acabaların olması beni endişelendirir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:04 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük