MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Genel Islami Bölüm (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/)
-   -   PAPANIN kaleminden;Diyalog... (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/14235-papanin-kalemindendiyalog.html)

alptraum 02-12-2009 15:12

--->: PAPANIN kaleminden;Diyalog...

Bu diyalogda yahudilerde vardir ve sartname gibi birsey yoktur ne bu cocuk oyuncagimi ya da ateskesmi imzaliyorsunuz. Bende diyorumki bu zamana kadar olan dinler arasi diyalog sempozyumlari videolarini izleyin katilin ya da görüsmelerine taniklik edin ve eger islamdan taviz verildigine sahit olursaniz delilinizi buraya getirin bizde izleyelim bizde bu olusuma karsi olalim diyorum. Ben diyalogcu degilim sadece diyalog faaliyetlerine taniklik eden bir insanim ve benim söyledigim herhangi bir söz o mercii yi etkilemeyecektir cünkü baglantim yoktur.

"ilim" din demek gibi algiliyorsunuz kavramlari karistiriyorsunuz allak bullak oluyor. Ilim müslümanlara ait degildir. Ilim basta Allah a aittir ve verilen cüzi ilim ise tüm insanliga aittir bunu kullanmak yine din DISINDADIR: Ben dinimizide adapte edelim demedim sizin yazinizdan cikacak sonucu koydum ve iste böyle bir sonuc cikar. Size göre bu toplantilara katilmak adapte, taviz verme, ya da emir alma, ateskes imzalama gibi addeliyorsa benim verdigim örneklerde ayni sekildedir. Siz mertebeyi göz önüne aliyorsunuz bense karsilastirma yaparak size KIYASI sunuyorum.

Metin mete 02-12-2009 15:20

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33341)
Bu diyalogda yahudilerde vardir ve sartname gibi birsey yoktur ne bu cocuk oyuncagimi ya da ateskesmi imzaliyorsunuz. Bende diyorumki bu zamana kadar olan dinler arasi diyalog sempozyumlari videolarini izleyin katilin ya da görüsmelerine taniklik edin ve eger islamdan taviz verildigine sahit olursaniz delilinizi buraya getirin bizde izleyelim bizde bu olusuma karsi olalim diyorum. Ben diyalogcu degilim sadece diyalog faaliyetlerine taniklik eden bir insanim ve benim söyledigim herhangi bir söz o mercii yi etkilemeyecektir cünkü baglantim yoktur.

"ilim" din demek gibi algiliyorsunuz kavramlari karistiriyorsunuz allak bullak oluyor. Ilim müslümanlara ait degildir. Ilim basta Allah a aittir ve verilen cüzi ilim ise tüm insanliga aittir bunu kullanmak yine din DISINDADIR: Ben dinimizide adapte edelim demedim sizin yazinizdan cikacak sonucu koydum ve iste böyle bir sonuc cikar. Size göre bu toplantilara katilmak adapte, taviz verme, ya da emir alma, ateskes imzalama gibi addeliyorsa benim verdigim örneklerde ayni sekildedir. Siz mertebeyi göz önüne aliyorsunuz bense karsilastirma yaparak size KIYASI sunuyorum.

Bende diyorumki,hic bir ser kendisini ben serim diye desifre etmezki Kuranda Allah diyorki Sakin Seytan sizi Allah ile aldatmasin.Tabiki bu yapilan senpozyumlarda bizleri Allah ile aldatacalar aciktan söylemeyecekler.ama kendi yazilarinda ve kitaplarinda bunu acik acik beyan edecek ama sizlerle görüsürken bunlari daha süslü anlatacaklardir,ve gerisinede bir anlasma imzalamiyoruz diyecekler.Alistira alistira yani Kurbaga misali...Adamlarin niyeti acik,ve cok acik bu iddialardan vaz gecmeleri gerek diyor eger siz acik olarak ISA Allahin oglu degildir desenize?Olmaz bu onlara saygisizlik olur,degilmi?Deyiniz haydi diyalöog merkezlerindeki Müslümanlar olarak Allah katinda din Islamdir diye?Veya Hiristiyanlar Isa Allahin ogludur dediler ve Kafir oldular diye?Buyrun deyin bakalim ne olacak?

alptraum 02-12-2009 15:26

Merakimdan soruyorum, dinler arasi diyalog sempozyumu nasil oluyor biliyormusunuz? Horoz dövüsü mü yapiliyor saniyorsunuz:) Ya üstünlük mü yaristiriliyor zannediyorsunuz?

Bence eksiksiniz.

Metin mete 02-12-2009 15:34

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33348)
Merakimdan soruyorum, dinler arasi diyalog sempozyumu nasil oluyor biliyormusunuz? Horoz dövüsü mü yapiliyor saniyorsunuz:) Ya üstünlük mü yaristiriliyor zannediyorsunuz?

Bence eksiksiniz.

Yani sizce böyle dögüs olsa daha iyi degilmi?Bakin siz üc diyorsunuz bunlarda biz ise gercek olani sunuyoruz "ALLAH BIRDIR"bu durumda siz KAFIRSINIZ demiyormusunuz,Nasil olurda Hakki görmezden gelir veya saklarsiniz?Bumu sizin TEBLIGINIZ?Üstünlük Takvadadir ve MÜslümanlar en Takvali olanlardir demiyormusunuz?Bu ne bicim bir diyalog?Hayret bende sanmistimki herkes etegindekini ortaya döküyor ve anlasiyorlar.Tehacüp degilmis demek,demekki VATIKAN koyuyor yasalarini ve sizler uyguluyorsunuz öylemi?

alptraum 02-12-2009 15:40

Sizin anlama kabiliyetiniz benimse anlatma gayretim yok ne yazikki. Isterseniz bilgi almak icin en yakininizdakilere gidersiniz, istemezsenizde ASILSIZ; sacmasapan iftiraralari 5 kere uzatmanin manasi yoktur hatta hos bir ortam yerine tamamen kirlilik yapiyor egerki bir soru bin cevap olacaksa onada raziyim ama bu tamamen tursu yapimcisida Sayin metin mete

selametle

Metin mete 02-12-2009 15:51

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33353)
Sizin anlama kabiliyetiniz benimse anlatma gayretim yok ne yazikki. Isterseniz bilgi almak icin en yakininizdakilere gidersiniz, istemezsenizde ASILSIZ; sacmasapan iftiraralari 5 kere uzatmanin manasi yoktur hatta hos bir ortam yerine tamamen kirlilik yapiyor egerki bir soru bin cevap olacaksa onada raziyim ama bu tamamen tursu yapimcisida Sayin metin mete

selametle

Öyle olsun Sayin Kerim öyle olsun,Kafasi prangada olan VAHY e uzaktir ne yazikki Allah onlari perdeledigini söyler ve biz asla Seytanin Allah ile aldatmasini istemedigimizden cok tedbirli olmaya calisiyoruz siz isterseniz TURSU deyin..Sizin takdirinizdir her kes kendi ecriyle hars olacaktir sonucta...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:43 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük