![]() |
--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur! selamun aleykum Benim acizane yazdıklarım heleki hassas konularda sadece Kur an ve Sünnettir.Özellikle kaynak göstererek.Konuşmam şahsi değildi (sizin(bütün kardeşler) ) Rabbim bizleri nefsimizden korusun kibirden korusun.Velhasıl ı kelam KEMALİZM DİNİN TÖRENLERİNE KATILMAMAK, İMANİ BİR SORUMLULUKTUR! selam ve dua hakiki iman etmişlerin üzerine olsun. |
--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur! Alıntı:
imam-ı hanbel kuran mahluk değildir diye islam devleti'nde savunmuş da ne geçmiş eline,başına gelenden başka...Sonuç??? Hakkın ayakta tutulması,kısık bir ses de olması bir yerde yankı bulmuş olması en büyük sonuçtur...Biz burda anlaşamayız,şu olur bu olur,o haklıdır,ben haklıyımdır..lakin er-geç HAk yerini bulur... vesselam |
Allah'ın dini için nöbet bekleyenler o hadisin dahilindedirler,tağut olan bir sistemin bekçiliğini yapanlar değil....Zaten en başından beri anlatmaya çalıştığımızda bu ya... Pkk ile alakalı söylediklerimi de eksik anlamışsınız... yusuf suresinde allah cc DİN kelimesi ile siyasi sistemi/rejimi/hukuku kastettiğini DİN NEDİR,başlıklı konuda bahsetmiştik... TC 'nin dini nedir??????? İslam mı? Türkiye içinde müslüman insanlar barındıran gayriş müslim bir devlettir...Zorunuza gitse de gitmese de...Düşmanlığım yok,niye olsun ki...Ama İslam sistemi yıkılalı oluyor hayli... selametle... |
|
Ictihada görede acikladigimizda, hanefi mezhebi geregi Türkiye darül islam devletidir. |
hanefi mezhebine göre açıklamadınız efendim,takip etmiştim ben... Darul islam olduğunu bir daha açıklar mısınız? Fısk,fucürdan değil islam devleti olmayışı yönetim biçiminden..Hem anayasadan zaten çıkartılmamış mı??? onlar biz değiliz diyorlar siz ise hayır siz öylesiniz diyorsunuz.. selam ve dua hakiki iman etmişlerin üzerine olsun |
Neyse Hanefi mezhebi görüsü su linkte http://www.muhakeme.net/kemalizm-din...html#post30956 |
--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur! Filistinde ama İsrail var. İsrail Filistinlileri katlediyor. Aslında PKK tarafından ölüyorsun. Şehit olmak için Allah'a inanman ve Vatanseverliğin olması gerekir. |
|
→ Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur! el_feta dostum genel olarak yorumlarını dine uygun buluyorum lakin bilmediğin veya bilmeden çarpıttığın hususlarda gözümüzden kaçmıyor.örneğin:''en son yiğitler çanakkale de öldü derler''demişsin.imalı olarak çanakkaledekilerin şehit olduğunu belirtmişsin.ama bende o zaman şunu sorarım.<<ne biliyorsun onların şehid olduğunu?>>şayet senin için ölçü Kur'an için çarpışmış olmak ise ki bana göre doğru bir düşünce ancak şunu da kabullenmeleyizki osmanlı bir islam devleti değildi.tanzimata kadar islama aykırı pek çok padişah fermanlarıyla yönetilmiş,tanzimattan sonra da batı kanunlarıyla yönetilmiş bir devlettir.bu sebeple osmanlının islam devleti olduğu iddianızın temelsiz olduğu kanaatindeyim.kaldıki padişahlık sistemi olan bir devlet Kur'ani bir devlet olamaz.selametler dilerim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:58 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük