Karnabahar Graten Malzemeler: -1 orta boy karnabahar -Tuz Beyaz sos: -3 tepeleme yemek kaşığı un -2 tepeleme yemek kaşığı margarin -2,5 bardak süt -Tuz-karabiber Üstü için: -1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri -1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Yapılışı: 1. Karnabaharın kök ve yapraklarını kesip çıkartın. Koçan kısmını ayırmadan 4 parçaya bölün. Kaynar tuzlu suya koyup biraz haşlayın. (tencerenin kapağını aralık bırakın). Sudan çıkarıp çiçekleri ve dallarıyla birlikte parçalara bölün. 2. Beyaz sos gereçleriyle sosu hazırlayın. Karnabaharın üzerine biraz tuz ve karabiber serpin. Üzerine beyaz sos yayın, kaşarpeyniri serpin ve bir kaşık eritilmiş yağ gezdirin. Fırında üzerini kızartın. AFİYET OLSUN |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:25 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük