Kadınbudu Köfte Malzemeler -500 gr. az yağlı kıyma -2 baş soğan -1 fincan pirinç -3 adet yumurta -1 çorba kaşığı margarin -Yarım demet maydanoz -Yarım çay bardağı sıvı yağ -Yeteri kadar tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Kıymanın yarısını tavada karıştıra karıştıra kavurun. Kavurduğunuz kıymayı çiğ kıymaya ilave edin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katın, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun. Oval formda köfteler yapın. Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN |
Kıymanın bir kısmı çiğ,diğer kısmı ise pişirilerek karıştırılıyormuş hiç bilmiyordum.:shocked0121: Teşekkürler.:) Birde STV den Oktay Usta bu tip yemeklerin ismini değiştirmiş.Kadınbuduna ne diyordu hatırlamıyorum.:)) |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:03 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük