Erzurum Tandır Böreği Malzemeler : * Lavaş * 1 kase Erzurum çeçil peyniri * 2 soğan * 1 tutam maydanoz Sosu için: * 3 su b.süt * 2 yumurta * 1 00 gr.tereyağı * 1 çay b.sıvıyağ * Tuz * Karabiber Hazırlanışı : İlk olarak karıştırma kabına doğranmış çeçil peyniri, soğan ve maydanozu karıştırarak iç harcı hazırlayın. Lavaşı yayın. Uzun kenarına iç harçtan koyarak sarıp rulo yapın. İkiye katlayarak tepsiye dizin. Sosu için yumurta, süt, sıvıyağ, tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağını karıştırarak sosu hazırlayın. Sosu böreğin üzerine yavaş yavaş dökerek çekmesini sağlayın. 10 dakika beklettikten sonra 180 derecelik fırında pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:15 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük