Boşnak Böreği Malzemeler : * 4 su b. un * 1 tatlı k. tuz * 2 çorba k. zeytinyağı * Alabildiği kadar su Ara katlar için: * Sıvıyağ,tereyağı İç harcı için: * 4 patates * 2 soğan * Tuz,karabiber * kırmızı biber Üzeri için: * 1 yumurta Hazırlanışı : Karıştırma kabına unu alın. Tuzu üzerine serperek harmanlayın. Ortasını açarak içine zeytinyağı ve alabildiği kadar su ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 bezeye ayırın. Tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürerek hamurları çarşaf böreği gibi esnetin. İç harcı için patatesleri ve soğanı rendeleyin. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek harmanlayın. Bir süre beklettikten sonra suyunu sıkın. Hamurlara paylaştırarak rulo yapın. Sırayla yağlanmış tepsiye dolayarak üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:00 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük