Sarıyer Böreği Malzemeler : * Baklavalık yufka * 200 gr.kıyma * 5 soğan * 1 çorba k.kuş üzümü * 1 çorba k.dolmalık ıstık * 1 tutam maydanoz * Sıvıyağ * Tuz, karabiber Üzeri için: * 1 yumurta Hazırlanışı : İlk olarak iç harcını hazırlayın. Bunun için dolmalık fıstıkları sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine soğanları da ekleyerek kavurun. Soğanların rengi dönünce üzerine kıymayı da ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bir kenarda bekletin. Baklavalık yufkalardan 2'şer tane üstüste koyarak toplam 16 adet yufkayı kenarları üstüste gelecek şekilde dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirdikten sonra iç harcı yufkaların üzerine serpin. Rulo yaparak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün iç harç bitene kadar bu şekilde böreklerinizi sarın. En son üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:53 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük