![]() |
Kaldirik Dolması Malzeme : * 1 tutam kaldirik yaprağı * 250 gr. kuzu eti * 1 tutam maydanoz * 1 tutam dere otu * 4 sap taze soğan * 2 domats * 2 biber * tuz, karabiber * 2 çorba k. zeytinyağı Üzeri için: * 1 çorba k. salça 50 gr. tereyağı su Hazırlanışı : Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın. Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayın.İçine doğranmış maydanozu dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bir kaseye üç tane yaprakğı yerleştirin.Ortasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin. Hazırladığınız bohçanın üzerine tereyağını paylaştırın.Salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirin.Bu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:01 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük