![]() |
Zeytinyağlı Karnabahar Malzemeler : * 1 karnabahar * 2 havuç * 1 kase arpacık soğan * 4 diş sarımsak * 1 kase doğranmış domates * zeytinyağı * tuz, şeker * su Hazırlanışı : Tencerenize sıvıyağı alın. Üzerine arpacık soğanları,doğranmış sarımsakları ve küp doğranmış havuçları ekleyip havuçların sarı rengi çıkana kadar döndürün. Üzerine çiçeklerine ayrılmış karnıbaharları ilave edin. Yazdan hazırlanmış veya konserve alınmış küp domatesleri karnıbaharların üzerine dökün. Tuzunu ve şekerini ekleyin. Zeytinyağlılarda kural olarak toz şeker tuzun iki katı olmalıdır.Üzerine az miktarda sıcak su verip lokum gibi olana kadar pişirin. Kapağını açmadan bir gece dinlendirip ertesi gün servis tenceresine geçirip ikram edin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:59 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük