![]() |
Afyon Lokumu Malzemeler : * 5 su b.un * 1 p. kuru maya * 1 çırba k.toz şeker * 1 tatlı k.tuz * su İç harcı için: * haşhaş * ceviz * sıvıyağ Üzeri için: * 1 yumurta Hazırlanışı : Un karıştırma kabına alınır. Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır. Diğer taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak yumuşatılır.Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka büyüklüğünde açılır. Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır. Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır. Rulo biraz esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır. Gül böreği şeklinde sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir. Elde edilen lokumlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derecelik fırında pişirilir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:21 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük