Tavuklu Patlıcan Katları Malzeme : o 2 patlıcan o 2 sivri biber o 2 domates o 1 tutam maydanoz o 1 soğan o 1 tutam kekik o 250 gr tavuk eti * Beşamel Sosu için: o 2 çorba k. un o 2 su b. süt o 2 çorba k. tereyağı o sıvıyağ o tuz,karabiber üzeri için: o kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı : Tavuk etlerini çok az sıvıyağda yarı kıvamda kızartın. Aynı tavada halka doğranmış patlıcanları yarı kıvamda kızartın. Diğer tarafta tencerede tereyağını eritin. üzerine unu ekleyin. Sararınca sütü ,tuzu ve baharat ekleyin. Fırın kabına bir sıra tavuk üzerine domates halka kesilmiş soğan ve biber birsıra patlıcan ve beşamel sos yerleştirin. Tüm malzemeyi kat kat koyun. En üstüne bolca kaşar peyniri rendesi serpin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. SICAK SICAK SERVİS YAPIN. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:39 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük