Aysunun Tavuklu Dürümü Malzemeler : * 4.5 su b.un * yarım p.yaşmaya * 1 tatlı k.tuz * aldığı kadar ılık su * 1 tavuk göğsü Beşamel sosu için: * 2.5 su b.süt * 2 çorba k.sıvıyağ * 2 çorba k.un * tuz,karabiber Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4.5 su b.unu alın.Unun üzerine yaşmaya tuz ve ılık su ilave edin.Ilık su ile mayayı eritp daha sonra unu da karıştırma başlayıp bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezleri merdane ile açın.Açtığınız bezeleri tavada pişirin.1 bütün tavuk göğsünü haşlayın. Tavuk göğsü haşlandıktan sonra tavuk etini elinizle didikleyin.Beşamel sosu için tencereye 2.5 su bardağı sütü alın.Üzerine sıvıyağ,un tuz ve karabiber ilave edin.Üzerine didiklenmiş olan tavuk etlerini ilave edip karıştırın.Pişirdiğiniz dürümlerin içine tavuklu beşamel sosu ilave edip dürümleri sarın.Servis tabağına dürümleri alın.Domates,biber ile servis edin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:33 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük