Çardak Kebabı Malzemeler : * 300 gr.kuzu eti * 1 soğan * 2 havuç * 2 biber * Taze sarımsak * 1 kase mantar * 1 çorba k.salça * Sıvıyağ * Tuz, karabiber * Domates * Kaşar peyniri Krebi için: * 1.5 su b.süt * 1 çay b.sıvıyağ * 2 yumurta * 2 su b.un * Tuz Hazırlanışı : Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvıyağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile pişmeye bırakın. Krebi için süt, sıvıyağ, un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep tavasında kreplerinizi pişirin. Pişirdiğniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:53 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük