![]() |
Şekerpare MALZEMELER 2 yumurta (1 sarısı üzerine sürmek için ayrılır), 1 çay bardağı irmik, 1 paket eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un, fındık Şerbet malzemeler 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1/2 limon suyu Yağ eritilir, toz şeker, yumurta, irmik ile karıştırılır. En son un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurda ceviz gibi yuvarlaklar yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine fındık bastırılır, yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirilir. Kızarınca firmdan alınır ve ılık şerbet şekerpareye iyice yedirilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:15 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük