![]() |
Sütlü Sarma Kadayıf Malzemeler : * 2 yufka * 300 gr.kadayıf * 100 gr.tereyağı * 1 su b.ceviz Şerbeti için: * 2,5 su b.süt * 3 su b.toz şeker Hazırlanışı : Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine incecik doğranmış tel kadayıfı serpin. Daha sonra doğrayıcıdan geçirdiğiniz cevizleri de serpin. Kenarlarını katladıktan sonra sıkıca sararak rulo yapın. Diğer yufka için de aynı işlemi uygulayın. Rulo yaptığınız yufkaları keserek kadayıflı kısımları görünecek şekilde yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirerek 180 derecede nar gibi kızartın. Diğer tarafta şerbeti için tencereye sütü ve şekeri alarak kaynatın. Pişen ılık tatlıların üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökün. Üstünü yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:58 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük