Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvası Malzemeler : * 2 su b. irmik * 2 su b. toz şeker * 1 su b. süt * 2 su b. su * 100 gr. tereyağı * Yarım çay b. sıvıyağ * 1 su b. kuru üzüm * 3 parça damla sakızı Hazırlanışı : Tencereye 100 gr.tereyağını alın.Üzerine sıvıağ ilave edin.Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ilave edin ve irmiği kavurun.Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edin ve kavurmaya devam edin.Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri alın. Üzerine 2 su bardağı suyu ve 3 parça damla sakızı ilave edin ve birlikte kaynatın.İrmiğin üzerine şerbeti dökün.Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin.İrmik şerbeti çektikten sonra servis edin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:26 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük