![]() |
Muzlu Kadayıf Tatlısı Malzemeler :
Kreması için:
İçi için:
Şerbeti için:
Üzeri için:
Hazırlanışı : Tel kadayıfları sıvıyağ ile iyice harmanlayıp didikleyin. Kreması için tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye alıp karıştıra karıştıra pişirin ve sogutun.içine ezilmiş iki tane muz ekleyin. Bu arada şerbeti de kaynatıp soğutun. Bir kaseye bir tutam kadayıftan koyup ortasını açın. Buraya bir kaşık krema koyup kenarlarını kremanın üzerine kapatarak ters çevirin. Tüm kadayıfları top haline getirip tepsiyi doldurun.180 derecelik fırında kadayıflar kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kadayıfların üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine çok az bal gezdirerek parlatın ve yeşil fıstıkla süsleyin. Kişi başı 1 tane olarak hesaplarsak 12 kişilik bir tatlı yapmış oluruz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:56 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük