![]() |
Mısırlı Acılı Hamur Açması Malzemeler : * 2 su b.un * 1 çay b.yoğurt * 1 yumurta * 1 çay k.karbonat * 1 çay k.tuz Acılı sos için: * 2 domates * 3 közlenmiş kırmızı biber * 2 diş sarımsak * 1 kase mısır * 1 tutam maydonoz * yeşil soğan * fesleğen * taze nane * zeytinyağı * limon Hazırlanışı : Hamur için un, yoğurt,yumurta, karbonat ve tuzu karıştırıp hamuru hazırlayın. Hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra yarım santim kalınlığında açıp üçgen parçalara kesin.Kızgın yağda puf böreği gibi kızartın. Hamurlarınız çok güzel kabaracaktır. Kızaran hamurları peçete serilmiş bir tabağa çıkartın. Sosu için doğrayıcınıza domates ve köz kırmızı biberi alın.Üzerine sarımsakları ilave edip irice parçalayın.Bu karışımı bir kaseye alıp üzerine tane mısır ilave edin. İnce doğradığınız maydanoz,yeşil soğan,fesleğen ve naneyi de ekleyin. En son zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirin. Kızarmış hamurları bu hafif acı lezzetli sosla ikram edin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:49 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük