böğürtlenli turta Malzemeler 230 gr badem 1 Su bardağı tozşeker 60 gr margarin 1 Su bardağından biraz fazla süt Yarım tatlı kaşığı un 2 Adet yumurta 250 gr böğürtlen Tuz Hazırlanışı Bademleri mutfak fobotunda toz şekerle birlikte çekin. Karıştırırken içine 2/3 ünü eritilmiş olarak katın. Pütürlü bir hamur elde edene dek karıştırmaya devam edin. Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayın. Hazırladığınız hamuru bastırarak yerleştirin. 100 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Unu sütle ezin ve karıştırarak kaynatın. Kalan margarini katın. 1 yumurta sarısı ve 1 yumurtayı, bir çimdik tuz ve 1 çorba kaşığı şekerle çırpın. azar azar ılık sütün içine katın. Tekrar kısık ateşin üzerine oturtun ve karıştırarak koyulaştırın. Krema haline geldiğinde hamurun üzerine yayın. Alüminyum folyoyla kaplayın ve tekrar fırına koyun. 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Böğürtleni 2 çorba kaşığı şekerle karıştırın ve hamurun üzerine yayın. Yumurta aklarını 2 çorba kaşığı şekerle birlikte çırparak kar haline getirin. Böğürtlenlerin üzerine dökün. Tekrar fırına kayup, 200 derecede 5 dakika pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:34 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük