Muzlu Damla Sakızlı Güllaç
Güllaç için:
Üzeri için:
Hazırlanışı : ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir. Diğer taraftan 5 su b. süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır. Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir. Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır. Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir. Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır. |
Ben sütlü tatlıların hastasıyım ve güllacı da çok seviyorum.Hele birde sütlü tatlılarda damla sakızı ve muz çok güzel olur.Bunların hepsi bir arada olursa tadından geçilmez herhalde. Kesinlikle deneyeceğim,emeğine sağlık Beyzacım.:) |
kesinlikle katılıyorum sana..afiyet olsun canım:) |
Güllaç konusunu görünce aklıma bir forumda güllaç konusunu açmıştım ve Alper siteye üye olmuş ve o konuya yazmıştı. Geçen sene bu zamanlardı yani ramazan ayındaydık... O da benim yazımı görünce üye olmuş,güllaç tarifi vermişti... Ben de bir dostumu gördüğüm için çok sevinmiştim ama şimdi sitede yokluğu çok belli oluyor. Alper;eğer siteye gelirsen foruma tekrar dönmeni çok istediğimi bilmeni isterim... |
Ramazanın vazgeçilmez tatlısından bir tanesi ... Teşekkürler ablacım paylaşım için... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:48 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük