MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   fatih sultan mehmet (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/56022-fatih-sultan-mehmet.html)

Misafir 12-26-2010 22:28

fatih sultan mehmet
 

Soru-Cevap:

Tarih

fatih sultan mehmed neden atını suya sürmüştür

Misafir 01-06-2011 16:27

--->: fatih sultan mehmet
 

fatih sultan mehmet nicin atini suya surmustur-fatih sultan mehmet
cevabı yok muu

yabanGülü 01-11-2011 01:37

--->: fatih sultan mehmet
 

Fatih Sultan Mehmet Osmanlı Devletinin başına geçtikten sonra İstanbul boğazındaki ve Çanakkale boğazındaki Bizans kalelerini sürekli taciz etmiştir. 5 Nisan 1453 yılında İstanbul’un fethini başatan Fatih 80,000 ile 200,000 arasında değişkenlik gösteren bir oduyla beraber İstanbul’a doğru harekete geçmiştir. İstanbul toplamda 7,000 kişi ile savunulmaya çalıştır.

İstanbul Kuşatması Osmanlı Ordusunun bazı Bizans kalelerini ele geçirip Ağar toplar ile İstanbul surlarına ateş ile başlamıştır. Daha sonra Bizans gemilerinin haliçe zincir atmasıyla beraber Osmanlı askerleri şehre ilk önce girememiştir. Ayrıca Avrupa ülkelerinden Bizansa gemilerle yardım geldiğini Başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere bütün osmanlı askerleri görmüştür.
Bu yardımlara Fatih Sultan Mehmet çok sinirlenmiş ve atını denize sürmüştür. Fatih Sultan Mehmet bunun üzerine Osmanlı gemilerini yağlı kazıklarla karadan denize yürütmüştür. Yanan Bizans gemileri Osmanlı gemilerini yok etmeye çalışsada bunda başarılı olamamıştır.
Daha sonra yapılan ilk saldırıda Bizansa ağır kayıplar verdirilmiştir. Osmanlı bir plan kurmuş ve surların altına lağımlar kazmıştır. Bu bizanslılar tarafından fark edilince Osmanlı bu plandan vazgeçmiştir ve yeni plan oluşturmuştur.

alinti

yabanGülü 01-11-2011 01:43

--->: fatih sultan mehmet
 

Atını Denize Sürdü


İstanbul kuşatması esnasında Papa, Bizans'a yardım maksadıyla gemiler göndermişti. Bu gemilerin gelmekte olduğu II. Mehmed'e bildirildiğinde hemen atına atlayıp: "Hadem ü haşemle deniz kenarına indi."

Bizans tarihçisi Dukas'ın ifadesiyle: "Atı ile beraber yüzerek ve denizi yararak kadırgalara doğru, sesi çıktığı kadar bağırıyor, emirler veriyordu."



Onun bu konudaki azmi, samimiyeti, hedefine ulaşmak için maddi-mânevî herşeyini ortaya koyması sonunda, bin yıllık Bizans İmparatorluğu ve karanlık bir çağ aydınlık yolun ay yüzlüleri önünde eriyip gidiyordu.

Misafir 02-10-2011 16:49

--->: fatih sultan mehmet
 

tüm padişahlarımız iyidir özellikle fatih-yavuz-kanuni

Misafir 02-21-2011 20:04

--->: fatih sultan mehmet
 

ne tüm padişahlarmı ? vahdettini gördük mustafa kemal paşa olmasa...


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:56 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük