MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   --->: Iltica etmek icin hangi sartlar.... (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/28459-gt-iltica-etmek-icin-hangi-sartlar.html)

can_ömer 05-12-2010 17:54

--->: Iltica etmek icin hangi sartlar....

Soru-Cevap:

Hukuk

merhaba arkadaşlar öncelikle bennim problemm şu: ben kanada yada avusurya ya iltica etmek istiyorum gerekçemse ben 16 yaşında 2000 yılında cinayet ve yaralamadan ceza evine girdim ve 25 kasımda tahliye edildim ancak 2005 ten bu yana kandavası ebebiyle sürekli şehir değiştiriyorum tahmin edersinizki belli bi yerde kalamadığım ve çalışamadığım içinde maddi durumum pek iyi değil.. sorum şu: yurt dışına çıkmadan direk türkiyedeki kanada yada avusturya konsolosluğuna iltica başvurunda buluna bilirmiyim.... şimdiden teşekkürler.........

Misafir 08-06-2010 17:29

İltica talebinde bulunabilmek için kendi ülkenizin dışında bulunmanız gerekmektedir. Avusturya yasalarında göre ancak Avusturya'da yapılan iltica müracaatları kabul edilmektedir. Avusturya Büyükelçiliklerine ancak aile fertlerinden biri Avusturya'ya iltica etmiş ise iltica müracaatında bulunabilmektedir; bundan 18 yaşını doldurmamış bekar çocuklar ve eşler yararlanabilirler.Avusturya'da iltica müracaatı için ilk müracaat noktaları bulunmaktadır: Niederösterreich Eyaletinde Taiskirchen, Oberösterreich Eyaletinde Thalham ve Viyana-Schwechacht havalimanı. Bu ilk müracaat noktalarının adreslerini Asylwesen web adresinden edinebilirsiniz. İltica talebi aynı zamanda poliste de gerçekleştirilebilir.Ancak öncellikle bir Avusturya temsilciliğine (Türkiye için bkz.: Außenministerium Österreich -> Österreichische Vertretungen) Avusturya'ya seyahat edebilmek için bir vize müracaatında bulunmanız gerekmektedir. Vizelere ilişkin bilgileri Außenministerium Österreich -> Botschaft -> Ankara -> Visum adresinden temin edebilirsiniz.

domino 08-06-2010 17:38

İltica talebinde bulunabilmek için kendi ülkenizin dışında bulunmanız gerekmektedir. Avusturya yasalarında göre ancak Avusturya'da yapılan iltica müracaatları kabul edilmektedir. Avusturya Büyükelçiliklerine ancak aile fertlerinden biri Avusturya'ya iltica etmiş ise iltica müracaatında bulunabilmektedir; bundan 18 yaşını doldurmamış bekar çocuklar ve eşler yararlanabilirler.Avusturya'da iltica müracaatı için ilk müracaat noktaları bulunmaktadır: Niederösterreich Eyaletinde Taiskirchen, Oberösterreich Eyaletinde Thalham ve Viyana-Schwechacht havalimanı. Bu ilk müracaat noktalarının adreslerini Asylwesen web adresinden edinebilirsiniz. İltica talebi aynı zamanda poliste de gerçekleştirilebilir.Ancak öncellikle bir Avusturya temsilciliğine (Türkiye için bkz.: Außenministerium Österreich -> Österreichische Vertretungen) Avusturya'ya seyahat edebilmek için bir vize müracaatında bulunmanız gerekmektedir. Vizelere ilişkin bilgileri Außenministerium Österreich -> Botschaft -> Ankara -> Visum adresinden temin edebilirsiniz.

Avusturya içişleri bakanlığından alınan bilği..Aynı konu ile ilğili benimde sorularım ve uğraşlarım var.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:07 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük