MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   Fikirsiz (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/28451-fikirsiz.html)

enigma 05-12-2010 02:29

Fikirsiz
 

Soru-Cevap:

Hukuk

Merhaba

Internette sorularima cevap ararken sizleri buldum,ve yardimda bulunabileceginizi en azindan fikirlerinizi benimle paylasabileceginizi düsünerek kayit oldum.

Sorum su ki;

01.2007 den beri viyanada ögrenci statüsüyle bulunmaktayim.2009 yilinda benim gibi ögrenci olan ukrayna uyruklu bir bayanla evlilik yaptim.Bildiginiz üzere egitim amacli avusturyaya gelen ögrencilerin birtakim yükümlülükleri yerine getirmesi gerekli.

Bu yükümlülükleri birimizin yerine getirememesi durumunda sinirdisi edilmemiz olasi midir?
Cocuk sahibi olmak istiyoruz fakat kaygilarimiz yüksek.
Kafamda bunun gibi durumumla ilgili cok soru var.Bu durumda olan bir ciftin hak elde edebilmesi icin izlemesi gereken bir yol var mi?

Lütfen benimle görüslerinizi fikirlerinizi paylasin cünkü gercekten bilgiye ihtiyacim var.

Tesekkürler.

alptraum 05-12-2010 06:18

--->: Fikirsiz
 

SINIRDISI edilmeniz suc islemediginiz takdirde kolay degildir. Ögrencilikle alakali durumlari yerine getirmemis olsaniz dahi ve vize almaya basvurdugunuzda red cevabi gelse bile mahkemeye o sürecte gidebilirsiniz ve bu mahkeme 2 - 3 yila kadar dahi uzatilabilir. Fakat temelde bir problem var anladigim kadariyla. Siz evlendiginiz Ukraynali esinizle Avusturya da mi ikamet etmek istiyorsunuz. Düsünceniz bu ise Ukrayna vatandasinin Avusturya da calisma veyahut kalma haklari nelerdir bunlari arastirmanizi tavsiye ederim. Ayrica 2007 de gelmis olmaniz ve henüz AB standartlarinda 5 yili doldurmadiginiz icin belki bazi kücük dezavantajlariniz vardir bende bu konulardaki kanunlardan haberim yok acikcasi. Size tam olarak tavsiyem bir rechtschutz almanizdir kendinize. Örnegin rechtschutz firmalarindan en ünlü olanlarindan biri DAS firmasidir. Aylik max 17 euro ödeyerek esinizle kendinizi Avusturya da dogabilecek hukuki, mali problemlerinizde güvence altina alirsiniz. Bedava hangi konu da yardim istiyorsaniz o konuda bedava Avukatlara sahip olursunuz.

Konuyla dogrudan iliskisi olmasada asagidaki baglantida bulunan konu belki az da olsa isinize yarayabilir


http://www.muhakeme.net/uzun-sure-ik...ek-t14231.html

Baska sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz.

enigma 05-14-2010 02:07

--->: Fikirsiz
 

Cevap icin tesekkür ederim.

Avusturyada ikamet etmek istiyoruz bu dogru.Bir avukatin bana yardimci olmasi en mantikli olani.DAS i daha önce duymustum,en kisa zamanda kaydimi yaptiracagim.Gelismeleri zaman gectikce buraya yazacagim,belki benzer durumda olanlar da faydalanir.

Tekrar cok tesekkür ederim

alptraum 05-14-2010 02:55

--->: Fikirsiz
 

Alıntı:

enigma´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 57787)
Cevap icin tesekkür ederim.

Avusturyada ikamet etmek istiyoruz bu dogru.Bir avukatin bana yardimci olmasi en mantikli olani.DAS i daha önce duymustum,en kisa zamanda kaydimi yaptiracagim.Gelismeleri zaman gectikce buraya yazacagim,belki benzer durumda olanlar da faydalanir.

Tekrar cok tesekkür ederim

Umarim sorununuzu rahat bir sekilde halledersiniz ve gelismeleri bizimle paylasirsaniz da seviniriz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:46 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük