MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   Korkumsu?:S (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/27833-korkumsu-s.html)

Kayıtsız Üye 02-10-2010 00:02

Korkumsu?:S
 

Soru-Cevap:

Dini Sorular

Akşam olduğumda okul korkusu oluyor açıkçası ama bunu ağlayarak yatıştırıyom ve de hiçbirşeyim kalmıyor. Ama sorun o değil sorun küfürler. Kulaklarımı tıkasam da küfürler beni düşündürüyor. Birisi bana sölerse eğer:D Ama insanlar neden küfür kullanıolar anlamıyorum?? Saçma bence:D Küfürsüz bir hayat bnce herkese göre :D Ama işte insan birsii ona küfrettim mi dövmek istio . Bnde öle açıkçası bnde dövüyorum. ama sonra düşünüyorum da onun demesiyle mi oluyor. Alla alla:D ama tabi şimdi ağır küfür edince insan bişi düşünemiyor ama anlıyor ki sonradan saçma olduğunu:d Keşke küfürsüz bir hayat olsa:D

Sizden ricam bana küfür edilince nasıl sakin olabileceğim lütfen takmayın demeyin daha etkili bir yardıma ihtiyacım var:D Cevap Bekliyorum Saygılarla...

milyondolar 02-11-2010 03:23

--->: Korkumsu?:S
 

senin ben taa
demiyecem tabi. gezerken dikkatimi çekti,aslında bole şeyleri pek okumazdım ama bu enteresan geldi bana :)
sana küfür edilince sinir yapıyosun anlaşılan, ilk önce sana küfür edilmemesini sağlaman lazım nasılmı. sana neden yani sen ne yapınca küfür ederler onları bul yanlış şeylerse yapma.
küfürü yiyince hemen parlamak olmaz sende ona aynısını iade et o sana dümdüz kaydıysa sende ona kay tepkisini kontrol et bakalım ne yapıyor.

yabanGülü 02-11-2010 18:46

--->: Korkumsu?:S
 

bence önce sinirinizi kontrol altina almalisiniz. ve söyle düsünün size hic birsey ortada yokkenmi küfür ediliyor?? yoksa seniizinde bir yanlisiniz var ondanmi. küfür eden kisiye sormali benim ne yanlisimi gördünde bunu diyorsun, eger bir sebebi yoksa yani durduk yere bu isi yapiyorsa o sahis, ozaman sizde hemen parlama yerine cok sakin bir tavir sergilemelisinizki karsidaki kisi cekip gitsin.

demek istedigim bagirma cagirma yerine cok sakin olup benim terbiyem sana cevaba müsade etmiyor yada ne bileyim ben seviyene düsmemek icin cevap vermiyorum gibi sözler kullanip onu siz mahdur duruma düsürebilirsiniz. yada sadece gülüp gecmek gibi (haline aciyorum anlaminda).

karsidaki kisi bagirmaya cagirmaya basladigi zamanda sadece durun ve sakin bir sekilde sizde ona cevap verin ama bagirmadan, hatta direk gözüne bakin ve gülün. bu onu dahada deli edecektir ve cekip gidecektir.

ama asla sinirle siddetle karsi gelmeyin, cünkü bu tam onlarin elde etmek istedigi sey. uzun bir süre bu dediklerimi deneyin bakalim ne ortaya cikacak.

ayışığı 02-12-2010 01:20

--->: Korkumsu?:S
 

sende küfür et rahatlarsın hem alışırsın...

yabanGülü 02-13-2010 23:58

--->: Korkumsu?:S
 

lütfen arkadaslar sacmalamayin, ne demek sende küfür et alisirsin. saka yapiyorsunuz galiba. öyle seymi olur.

emirahmedyasin 02-14-2010 20:44

--->: Korkumsu?:S
 

İnsanlar neden küfür eder?İfade özürlü oldukları için,Az okuyup kendilerini ifade edemedikleri için,muhattabına bir şeyleri anlatmak için yada hasta oldukları için.
Küfürde kavga gibi bir iletişim şeklidir barbar toplumlarda cahil kalmış islamdan uzak toplumlarda fiziki gücün hakim olduğu toplumlarda sıkça başvurulan bir yöntem.
Bir insana neden küfür edilir?
İletişim kurmanın ilkel yolu olduğu için ki kullanan ilkeldir.
Şaka yapma zekası gelişemediği için şaka yapmak için... hasılı nedenler uzatılabilir...
Küfür edeni ilkel görüp ondan yüz çevirmek en doğrusu yada kalabalık olmayan birebir ortamda küfürden hoşlanmadığını belirtmek ve en önemlisi Kur an ve sünnetten örnekler vererek onun cahiliye kalbine vahiyle girmek.
selam ve dua ile...

mus'ab 02-14-2010 21:50

--->: Korkumsu?:S
 

kendine sövdürtmemek için başkalarına sövme. Kimse kimseye durup dururken küfretmez.
istersen, sana sövüldüğünde yumuşak bir lisan ile uyarmayı dene inanıyorumki başaracaksın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:52 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük