MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   Neden yahudilerden nefret ediliyordu (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/27619-neden-yahudilerden-nefret-ediliyordu.html)

Bediüzzaman26 01-13-2010 00:03

Neden yahudilerden nefret ediliyordu
 

Soru-Cevap:

Dini Sorular

Neden hristiyanlarla yahudiler birbirlerine nefret duyuyorlardı? Hem de son derece. Mesela Almanlar Adolf Hitler zamanında yahudilerin kemiklerinden sabun yapıyorlardı.

kipchak 05-04-2011 23:25

--->: Neden??
 

Bildiğim kadarıyla Adolf Hitlerin yahudi karşıtlığının iki sebebi var;
*Birincisi Hitler'in yaşadığı dönemdede Yahudiler ticaret ve siyasette etkin bir yere sahiplerdi. Güç ve sermayeyi ellerinde bulunduruyorlardı, bu durum avusturyalıları ve hitleri'i rahatsız ediyordu.
*İkincisi ise bir ideolojik çatışmanın olması; Yahudiler en üstün ırk olduklarına ve dünyadaki bütün diğer insanların ve hayvanların kendilerine hizmet için yaratıldığına inanırlar yani bir ''ari irk'' düşüncesi vardır. Adolf Hitlerde Alman ırkının üstünlüğüne inanıyordu.
Nazilerin üstün ırk tezlerini ispatlamak için, Darwinist kavramları kullanmalarıda gene bir din karşıtlığı doğuruyordu tabiki.

el_feta 05-07-2011 21:57

--->: Neden yahudilerden nefret ediliyordu
 

yahudilerin tarihi hem zulmün hem de tecridin tarihidir. Enteresan bir millet. Uçuk idealleri daha doğrusu inançları var, führer arkadaşın yazdığı gibi en üstün toplum.
Bunu zenginlikle desteklemişler evet ama yaşadıkları toplumlarda sürekli fesad çıkarmışlar. Hatta bugünkü "siyonizm" denilen şey de , sürülen yahudilerin ve parça parça iken sion denilen dağda ettikleri ahittir..
Batılılar Abdülhamid den toprak isterlerken bunun bir amacı da yahudileri avrupa topraklarından kovmak. Hitler'e gelince, ona yardım edenlerin başında rotschild ailesi geliyor yani meşhur yahudi hanedan.Kimbilir belki de amaç bugünün israil topraklarında yaşamayı diğer yahudilere de zorlamak olabilir...
Bir de dini farklılık elbet, her ikisi de doğru olduğunu düşündüğü için, biz isa as da musa as da müslüman diyoruz, ancak onlar öyle değil...
vesselam..


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:14 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük