MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   iş kurma (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/27597-is-kurma.html)

ilhami 01-12-2010 12:44

iş kurma
 

Soru-Cevap:

Hukuk

kendi işim için kredi

safinaz 05-09-2011 11:02

--->: iş kurma
 

Bankaların kredi ve destekleme için belli başlı kriterleri oluyor.Kimisi diğerine göre daha ayrıntılı şartlar ararken kimisi daha esnek olabiliyor.

Bunlar genel olarak sizin daha önce bankalardaki kredi geçmişinizi gösteren KKB kaydı ve vergi kaydınızın süresi en az 6 ay ila 1 yıl arası olması şartı ve teminat olarak da geri dönüşümü olabilecek ipotek değeri çekeceğiniz krediyi karşılayabilecek gayrimenkul ve/veya kefil istenmektedir.

Ancak devletin bazen belli bankalarla anlaşma yolu ile ya da Ticaret ve Sanayi ve Esnaf Sanatkarlar Odalarına yeni iş kuracaklara ve kadın girişimcileri teşvik amacı ile çıkardıkları krediler olabiliyor.Geri ödeme şartları ve faiz oranları çok daha rahat olabildiği gibi yeni girişimcilere de fırsat verebiliyor.Bir de dönem dönem KOSGEB Kredileri için imkan sağlıyor devlet.Onun için de kimi zaman imalatçı sektöre imalatı teşvik amacı ile ya da yine kadın girişimcilere gibi spesifik gruplara verilebilmektedir.Tabi bu kredileri sizin takip etmeniz lazım.Talepler bunlara çok olmakla beraber sizin durumunuza uygun bir kredi de olabilmektedir.
Yalnız son yaşanan ekonomik krizin etkisi ile bankaların verdiği kredi şartları ne kadar yumuşattık deseler de rekabet şartları ağır bassa da çok da esnek değil.Hepsi geri dönüşümünü hesaplamktadır.

KOBALT 05-24-2011 20:03

--->: iş kurma
 

Ben artik Avusturyada baskalarinin yaninda calismak istemiyorum.Her calsitigimiz yerde Türk muammelesi görüyoruz.Bu eskiden Yabanci düsmanligi olarak geciyordu. Artik Türk düsmanligi olarak geciyor, Bizden baska kimseye yabanci gözüyle bakmiyorlar.Yasim oldu 43 artilk Türkiyede calismak zor. Avusturyada az maliyetle yapilabilecek isler var mi?? Bu konuda bilgisi olanlardan yardim bekliyorum.

Tesekürler

Misafir 06-24-2011 14:12

--->: iş kurma
 

SLM ben ferdi altun 31 yaşındayım yeni reklam atölyesi açtım fakat hiç sermayem yok devlet yardımı diye bişey duydum
bu yardımdan kimler faydalanabiliyor bilen varmı ?


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:58 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük