MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   gönderen: alicafer konu: avusturyada calisma izni (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/26684-gonderen-alicafer-konu-avusturyada-calisma-izni.html)

yabanGülü 10-05-2009 16:20

gönderen: alicafer konu: avusturyada calisma izni
 

Soru-Cevap:

Hukuk

merhaba size avusturyada çalışma konusunda bir sorum olucak.Ben bu yaz litvanya vatandaşı ile evleneceğim.Ben de o da almanca biliyoruz ve daha önce viyanada 1 dönemlik erasmus programına katıldık.Evlendikten sonra birlikte viyanaya gittiğimizde bende çalışma izni alabiliyormuyum ? Yada alabilmem için ne yapmam gerekiyor ?

yabanGülü 10-05-2009 16:23

--->: gönderen: alicafer konu: avusturyada calisma izni
 

s.a kardesim

öncelikle bilmeyenler icin ben erasmus programini acmak istiyorum sonrada sonrunuzu elimden geldigince iyi cevaplamaya calisacagim.

ERASMUS PROGRAMI:
Ön öğrenim için: 180 Euro
Sonraki 2 yıl için: 399 Euro
Son iki yıl için: 472 Euro
Doktora yapmak için: 508 Euro

Avrupa Birliği Komisyonu’nun, üye ve aday ülkelerle AB’ye üye ya da aday olmayan Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri (Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) arasında eğitimle ilgili konularda kurumsal işbirliklerini teşvik etmek suretiyle, ülkeler arasında karşılıklı tanımayı, mevcut eğitim potansiyellerini daha iyi kullanmayı ve geliştirmeyi amaçlayan AB Eğitim ve Gençlik Programlarından Socrates (Genel Eğitim) Programı bünyesinde yer alan Erasmus, Socrates programlarından yüksek öğretim düzeyindeki işbirliğini öngören ve düzenleyen programdır. Avrupa Birliği ülkelerinde 1987’den beri uygulanmakta olup 1995’te Socrates programları kapsamına alınmıştır. 2003 yılı itibariyle 1 milyon 100 bin civarında öğrenci değişimi yapılmış olması bakımından da AB Eğitim ve Gençlik Programlarının en cazibeli programı olduğu söylenebilir.

Erasmus programının amacı, Avrupa’da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. Bu hedef, Avrupa’nın değişik ülkelerindeki iyi uygulamaları Avrupa’nın bütününün istifadesine sunmak olarak özetlenebilir. Erasmus programı, belirtilen amaçları; üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa’da karşılıklı değişimini sağlayarak ve programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

Erasmus bir burs programı değildir! Sadece öğrenci değişimi yapabilen kurumların öğrencilerine bireysel olarak gittiği ülkeye göre değişebilen miktarda maddi katkı sağlanır.



SORUNUZ: simdi siz avrupa ülkesinden bir bayanla aile kurmayi düsünüyorsunuz. tabiki litvanya vatandasi oldugu icin esiniz sizde oradan oturum ve is hakki alacaksiniz bu kesin. ama söyle birsey var litvanya ve avusturya ikiside avrupa birliginde ama iki ülkenin ayri kanunlari var. sizin almanca bilmeniz ve bilmemeniz bir seyi degistirmeyecektir cünkü siz türk vatandasi oldugunuz icin, sizin avusturyada tekrar oturum ve is hakki icin basvuru yapmaniz lazim buda uzun bir sürectir.

tabiki ben litvanya kanunlarini bilmedigim icin bu durum degisikde olabilir. esiniz bir sorustursun evlendikden sonra sizde direk onun vatandasligini aliyormusunuz yoksa bir süre türk vatandasimi kaliyorsunuz bu cok önemli bir husus.

yada en dogrusu bir konsolosluga gidip bunlari detayli bir sekilde sormak olur.

birde erasmus programini katildiginizi söylemisiniz, simdi burdan yararlanabilirmisiniz bunu bilmiyorum onuda alakali yerlerden sorusturmanizi öneriyorum.


selametle

Misafir 04-14-2011 11:01

--->: gönderen: alicafer konu: avusturyada calisma izni
 

merhabalar. eşim yunan vatandaşı.yunanistan da iki buçuk yıldır yaşıyorum ve tc vatandaşıyım ve burada 2014 de kadar oturum kartım var.avusturyada çalışabilmek için bunlar yeterlimidir ? teşekkürler..

yabanGülü 04-22-2011 01:06

--->: gönderen: alicafer konu: avusturyada calisma izni
 

Alıntı:

Misafir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 123147)
merhabalar. eşim yunan vatandaşı.yunanistan da iki buçuk yıldır yaşıyorum ve tc vatandaşıyım ve burada 2014 de kadar oturum kartım var.avusturyada çalışabilmek için bunlar yeterlimidir ? teşekkürler..

siz türk oldugunuz icin avrupa ülkesinin hangisine giderseniz gidin tekrar calisma ve oturum izni almak zorundasiniz. yunanistanda almis oldugunuz oturum ve calisma izni avusturyada gecmez diye biliyorum. ama siz her ihtimale karsi bir alman konsolosluguna danisin.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:50 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük