MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   ayet (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/117480-ayet.html)

Misafir 03-06-2014 19:24

ayet
 

Soru-Cevap:

Dini Sorular

kuranda insanın evrenle ilişkilerini anlatan ayetler nelerdir?

Soru-Cevap bilgilendirme 03-06-2014 19:25

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

alptraum 06-26-2023 08:45

→ ayet
 

Kur'an'da insanın evrenle ilişkilerini anlatan birçok ayet bulunmaktadır. İşte bazı örnekler:

"Yeryüzünde dolaşın da Allah'ın yaratmasını nasıl başlattığını görün. Sonra Allah ahiret hayatını da yaratır. Şüphesiz ki Allah her şeye kadirdir." (Ankabut Suresi, 20. Ayet)

"Allah, gökleri ve yeri hak ile yaratmıştır. Size biçim vermiş ve biçimlendirmiştir ve biçimlerinizi en güzel şekilde düzeltmiştir. Dönüş yalnız O'nadır." (Secde Suresi, 7. Ayet)

"Allah, gökleri ve yeri hikmetle yaratandır. Güneşi ve ayı bir süs olarak yaratmıştır. İşte o, büyük kudret sahibidir." (Yunus Suresi, 5. Ayet)

"Biz, göğü bir tavan yaptık. Onun yapısını ve düzenini görmez misiniz?" (Kaf Suresi, 6. Ayet)

"Göğü, bina edip yükselttik ve ona bir güzellik verdik. Geceyi örteriz de o karanlıktan çıkarıp aydınlık bir gün yaparız. Ayı da ona bir ışık kıldık." (Yasin Suresi, 37. Ayet)

Bu ayetler, Allah'ın evreni yaratması, düzenlemesi ve insanın bu evrende yerini anlatmaktadır. İnsanın Allah'ın yaratışını gözlemlemesi, evrendeki düzeni ve güzellikleri fark etmesi, O'na iman etmesi ve O'na yönelmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Ayrıca, evrendeki her şeyin Allah'ın kontrolü altında olduğu ve O'nun kudretinin büyük olduğu ifade edilmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:06 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük