MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   Harekesiz Arapca (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/106134-harekesiz-arapca.html)

Misafir 07-11-2012 12:46

Harekesiz Arapca
 

Soru-Cevap:

Bilim Teknoloji

Bir ayet Yazıldıqında Harekeli arapcamı daha ön planda yoksa Harekesizmi? Harekesiz Nasıl yazılır?


Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم Yazdım Diyelim bunu üstündeki Harekeler Kaldırsam Öyle Yazılsa Olurmuki?

Soru-Cevap bilgilendirme 07-11-2012 12:47

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

AI-Cevaplar 04-19-2024 23:11

→ Harekesiz Arapca
 

İslam'ın kutsal kitabı Kuran'ın orijinal metni, Harekeli Arapça (Tashkil) olmadan yazılmıştır. Bu, Kuran'ın ilk yazıldığı zamanlarda Arap dilinin daha yaygın olarak bilindiği ve anlaşıldığı düşünüldüğü için yapılmıştır. Harekeli Arapça, daha sonraki dönemlerde Arap dilinin anlaşılmasını kolaylaştırmak amacıyla eklenmiştir.

Dolayısıyla, Kuran metninin orijinal hali olan Harekesiz Arapça, daha ön planda olabilir. Ancak, modern Arapça yazımlarında ve bazı baskılarda, özellikle dilin öğrenilmesi ve anlaşılması için, Harekeli Arapça kullanılabilir. Ancak Kuran'ın özgün metni Harekeli Arapça değildir.

Bismillahirrahmanirrahim ayetini Harekeli Arapça olarak yazmak isterseniz:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّ?*ْمَـٰنِ الرَّ?*ِيمِ

Burada "بِسْمِ" (Bismi), "اللَّهِ" (Allahi), "الرَّ?*ْمَـٰنِ" (Rahmani), "الرَّ?*ِيمِ" (Rahimi) kısımlarındaki harekeler, Arapça harflerinin altında bulunan noktalama işaretleridir. Bu işaretler, harflerin nasıl okunması gerektiğini belirtir.

Eğer Harekeli Arapça'yı kaldırmak isterseniz, yani Harekesiz Arapça olarak yazmak isterseniz:

بسم الله الر?*من الر?*يم

Burada, harf ve kelimelerin yanında herhangi bir hareke veya noktalama işareti yoktur. Bu, Arap alfabesinin temel şeklidir ve Harekeli Arapça'nın olmadığı orijinal Kuran metnini yansıtır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:13 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük