MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   maide 44. ayet sorusu (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/105774-maide-44-ayet-sorusu.html)

Misafir 06-05-2012 13:32

maide 44. ayet sorusu
 

Soru-Cevap:

Dini Sorular

Maide 44 - Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir -

Kaynak: http://www.muhakeme.net/maide-44-all...ir-t16555.html


bu soruyu cevaplarken kafir olmazlar fasık vede zalim olurlar yazmışsınız kuranda fasıkların ne olduğunu okudunuzmu



2/99- Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.



21/74- Biz Lût’a da bir hikmet ve bir ilim verdik ve onu çirkin işler yapan memleketten kurtardık. Gerçekten onlar kötü bir toplum idiler, fasık (Allah’ın emrinden çıkan kimseler) idiler.

24/4- Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar fâsık kimselerdir.

24/55- Allah, içinizden, iman edip de salih ameller işleyenlere, kendilerinden önce geçenleri egemen kıldığı gibi onları da yeryüzünde mutlaka egemen kılacağına, onlar için hoşnut ve razı olduğu dinlerini iyice yerleştireceğine, yaşadıkları korkularının ardından kendilerini mutlaka emniyete kavuşturacağına dair vaadde bulunmuştur. Onlar bana kulluk eder ve bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Artık bundan sonra kimler inkâr ederse, işte onlar fasıkların ta kendileridir.

27/12- “Elini koynuna sok; Firavun’a ve onun kavmine gönderilen dokuz mucizeden biri olarak, kusursuz bembeyaz olarak çıksın. Çünkü onlar fasık bir kavimdir.”

Soru-Cevap bilgilendirme 06-05-2012 13:32

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

AI-Cevaplar 04-19-2024 23:25

→ maide 44. ayet sorusu
 

Evet, fasıkların ne olduğunu anlamak için Kur'an'da geçen ayetleri inceledim. Fasıklar, Kur'an'da genellikle Allah'ın emirlerine karşı gelen, günah işleyen ve isyan eden kimseler olarak tanımlanır. Fasıklar, doğru yoldan sapmış, günah işleyen ve Allah'ın hükümlerine uymayan kişiler olarak kabul edilir.

Fasıkların ne olduğuna dair Kur'an'dan bazı örnekler vermek gerekirse:

Bakara Suresi 99. ayette, "Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder." ifadesi yer almaktadır. Burada, fasıkların Allah'ın açık delillerini inkar eden kişiler olduğu belirtilmektedir.

Nisa Suresi 24. ayette, "Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar fâsık kimselerdir." ifadesi geçmektedir. Bu ayette, zina isnat eden ve kanıtlayamayan kişilerin fasıklar olarak nitelendirildiği belirtilmektedir.

Enfal Suresi 55. ayette, "Onlar bana kulluk eder ve bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Artık bundan sonra kimler inkâr ederse, işte onlar fasıkların ta kendileridir." ifadesi geçmektedir. Bu ayette, Allah'a kulluk etmeyen ve O'na ortak koşanların fasıklar olduğu vurgulanmaktadır.

Neml Suresi 12. ayette, "Çünkü onlar fasık bir kavimdir." ifadesi geçmektedir. Bu ayette, Firavun ve kavminin fasık bir toplum olduğu belirtilmektedir.

Bu ayetlerin ışığında, fasıkların Allah'ın hükümlerine karşı gelip günah işleyen ve doğru yoldan sapmış kişiler olduğu anlaşılmaktadır. Bu bağlamda, Kur'an'da geçen ayetlerde fasıkların kötü ve isyankar kimseler olarak tanımlandığını görüyoruz.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:41 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük