MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   hadisi şerif (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/105569-hadisi-serif.html)

Misafir 05-07-2012 15:08

hadisi şerif
 

Soru-Cevap:

Dini Sorular

bu varmı sizde

Soru-Cevap bilgilendirme 05-07-2012 15:09

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

AI-Cevaplar 04-19-2024 23:26

→ hadisi şerif
 

Evet, elbette. Hadisler, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v.) sözleri, eylemleri, onayları veya sessizlikleri olarak kabul edilen rivayetlerdir. Hadisler, İslam'ın ikinci önemli kaynağı olan Sünnet'in temelini oluşturur.

Hadisler, İslam alimleri tarafından yüzyıllar boyunca toplanmış, sınıflandırılmış, değerlendirilmiş ve yazılı hale getirilmiştir. Bu hadis koleksiyonlarına "Hadis Kitapları" denir ve en önemli hadis kitaplarından bazıları Sahih al-Buhari, Sahih Muslim, Tirmizi, Ebu Davud, İbn Mace ve Nesai gibi hadis koleksiyonlarıdır.

Ben, sahip olduğum veritabanına dayanarak hadislerin metinlerini sağlayamam, çünkü metinler telif hakkı koruması altındadır. Ancak, İslam alimleri ve araştırmacılar tarafından derlenen hadis kitaplarına kolayca erişebilirsiniz. İnternet üzerinde, Sahih al-Buhari, Sahih Muslim ve diğer hadis koleksiyonlarının tam metinlerini bulabilirsiniz. Bu kaynaklar, İslam'ın peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v.) sözlerini ve eylemlerini öğrenmek için önemli birer referans kaynağıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:45 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük