MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   dinamik basınç kuşakları nelerdir (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/101312-dinamik-basinc-kusaklari-nelerdir.html)

Misafir 03-27-2012 19:33

dinamik basınç kuşakları nelerdir
 

Soru-Cevap:

Edebiyat

dinamik basınç kuşakları nelerdir çokk acele lazımmmm arkadaşlar yazılımız var!!!

Soru-Cevap bilgilendirme 03-27-2012 19:42

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

safinaz 03-27-2012 21:21

→ dinamik basınç kuşakları nelerdir
 

Ekvator Üstü Yüksek Basınç Kuşağı (Subtropikal Antisiklon)

Ekvatoral alçak basınç kuşağı boyunca ısınan hava kütleleri yükselerek soğuyup yoğunlaşır. Bu hava kütlelerinin yükselişi belirli bir yükseklikte sona erer. Bu defa hava kütleleri yatay yönde, kuzeye ve güneye doğru hareket etmeye başlar. Bu hava kütlelerine ters alizeler adı verilir. Ters alizeler, 30° kuzey ve güney enlemleri civarında, Yer Yuvarlağı’nın kendi ekseni etrafında dönmesi, yer çekimi ve soğumadan dolayı alçalır. Hava kütlelerinin alçaldığı alanlarda basınç yükseldiği için, 30° kuzey ve güney enlemleri civarında kuşak biçiminde ve sürekli yüksek basınç alanları oluşur. Bunlara dinamik yüksek basınç kuşakları denir. Asor ve Havai yüksek basınç merkezleri bu kuşak içinde yer alır.

Kutup Altı Alçak Basınç Kuşağı (Polar Siklon)

Sıcak olan batı rüzgârları ile soğuk olan kutup rüzgârları 60° enlemleri civarında karşılaşırlar. Bu hava kütleleri bir hava cephesi boyunca yükselir. Bu yükselme sırasında soğuk hava ağır olduğu için alta girer, hafif olan sıcak hava ise üstte kalır. Bu durum basıncın düşmesine neden olur. Basıncın düşmesinde ısınmadan çok hava hareketinin etkisi vardır. Hava kütlelerinin yükseldiği alanlarda basınç düştüğü için, 60° kuzey ve güney enlemleri civarında kuşak biçiminde ve sürekli alçak basınç alanları oluşur. Bunlara da dinamik alçak basınç kuşakları denilmektedir. İzlanda ve Aleut alçak basınç merkezleri bu kuşak içinde yer alır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:28 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük