![]() |
BeyZa.... özledik beyza seni... B E Y Z A. . . Bir resim gördüm kitabın üstünde Sonra bir resim de ben çizdim. Saçlarını savurdum rüzgarın hoyrat ellerine Gözlerinde mutluluğu estirdim. Ve adını yazdım bir kenarına Ve içimi döktüm çaresizce satırlara Hüzünlendim birden Ve kelimeler dizildi ardısıra “Ben sana mecburum Sen yoksun.” Kar yağar yüce dağlara Beyazların en beyazından Dallara çiçekler düşer ilkbaharda Beyaz, en beyaz, renkleri hep beyzâ... Rüyâma girersin sabaha karşı Titremeyle uyanırım, yokluğunla Ansızın harfler yine dökülür dilimden Boşlukta yine adın yazılır: Beyzâ... Elimdeki kağıdı önce kırmızıya boyadım Sonra yeşilden çizgiler çektim üstüne Ve aklıma Yıllar önce okuduğum bir kitap geldi Sanki aynı satırları yeniden okudum: “Yeşil bağla ala karşı Yakışmazsa öldür beni...” “Ve Itır çekildi pencereden Utandı, başını öne eğdi.” Sonra adını yazdım siyah kalemle O yeşil çizgilerin arasına: Beyzâ... Sonra tekrar dağlara baktım Bu sefer renklerine is düştü Dağ başında bulutları morarmış gördüm Güvercinin mor kanadına Seni sordum... Zaman sensiz geçmiyor Uyku girmiyor gözüme geceleri Duvarları bile beyaza boyadım Karanlık, beyazını gölgeliyor Düşündükçe Tüm bunlar rüyaymış gibi geliyor Beliriyor hayalin birdenbire duvarda Uzanıyorum Tutamıyorum Bağırıyorum ardından: Beyzââââ.... Koşuyorum ardından tüm gece boyu Sonra kabuslar konuk oluyor Hayallerimi darmadağın ediyor Deli bir rüzgar Döküyor çiçeklerini baharımın Bir hoyrat el Siyah küller savuruyor Beyaz karlar üstüne... Ve sonra kefenin biçiliyor beyaz bir kumaştan... Tabutuna yeşil bir yemeni örtüyorlar... Yeşilin en güzelinden... Yeşil sana yakışırdı, beyaz da öyle... Kefeninde bir leke bile yok siyahtan Ama toprağın siyah eli Karalıyor bedenini Beyzâ... Yine beliriyorsun bir serap gibi Sesin bu defa çok uzaklardan geliyor Sanki cennetten, hurilerin içinden Gülümsüyorsun... O kadar güzelleşmişsin ki... Dünyada bu kadar yakın olmamıştım sana. Çabuk gelmemi istiyorsun beyazların ötesinden... çiçeklerin bahçesinden... Bu kadar günahımla nasıl gelirim Beyzâ?.. Yıkanırken bedenim, kabirde kefenim kararır Düşündükçe Düşündükçe elemlenirim, benzim sararır... Yeşil ve mavi boyasıydı, Sen gidince karaya büründü dünya... Karlara ve bahara leke sürdüler Beyzâ... Sen gidince bu garibi hor gördüler Beyzâ... Sana kavuşmayı bana zor gördüler, çok gördüler Beyzâ... Şiir: Mehmet BİLİR Okuyan: Bedirhan Gökçe [ses]http://esmnur.googlepages.com/bedirhangke-beyza.mp3[/ses] |
Evet özledik ama eminim bu yazıyı görünce bizim daha fazla özletmiyecek.... |
Bir Beyza olarak diğer Beyza dan forumu Beyza sız bırakmamasını istiyorum (: Şiir de çok güzelmiş.:) |
ya bekke nerden bulursun bilmem böyle şeyleri...Arkadaşımın söylemesiyle baktım..farketmemiştim..yoğunluktan dolayı çok fazla giremiyorumm..muhabbetler karşılıklı inanın..Allah cc razı olsun.. |
sen daha iyilerine layıksın cnm...hoşgeldin kardeşim benim... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:29 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük