![]() |
Münacat / Turgut Uyar birden hatırladık seninle buluşamadığımız günleri gel ey büyük bakış yüce suskunluk gel artık beri . kentleri ve kasabaları ve köyleri çevirdik senin adına kapıları tutmaktan artık herkesin nasır oldu elleri . olsun daha da tutarız sen varsan düşüncemizde ama gel tutarız karaları ve denizleri ve yaşayan yürekleri . kendin karşı koydun yaptığın saraylara zindanlara tellere yine kendin kullan artık kendi yaptığın tüfekleri . bozgun bir şubat sensin, ekmek ve kan senden, ekim sensin nerende taşır büyütürsün nerende sonsuz gelecekleri . hatırla, kendini hatırlat, o büyük haklılığı denize giden hatırla, karada ve denizde onardığın her yeri . hatırla, karada büyük taşları üstüste kodun, hatırla yürüttün canalıcı denizlerde cesur gemileri . «...senin hüznün bir yazgıdır, bir eski zamandır büyüksün artık büyük dirimine beni inandır . bir değişmezlik sanırsın çoktan beri her şeyi oysa bir vakitler güneyde öyle kötü kullanılmış ki...» . gecikmiş bilgeliğin yaşamış bir eski ağacı hatırlatır ki sen emzirirsin duyguyu, sen beslersin kalemleri . sen yarattın, sendeyiz, suyumuz, toprağımız kanımız senden ey yüce bekleyiş, sanki bu kalın eller kimin elleri . artık bize soluk ver, bizi besle, kendini hatırla ey biraz yavaş, biraz kutsal, beklerken az sevinçli . seni bağışlamam çünkü ben büyük bir dirim taşırım çünkü ben ey derim ve severim ey demeyi bilenleri . biz bir aşk nedir biliriz seninle, biz biliriz ey kim varsa orda o tek olanın adına çekin kürekleri |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:51 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük