![]() |
Harikalar Trajedisi I. Bir şans daha der insan, bir şans daha Vermeli her tomurcuğa Böylece adı anılmaz olur solan ne varsa Biz Nejat ile Selma Biz gelince yan yana iki e ve iki a Kurgu ve gerçek dünyanın ne kadarıysa Hepsinden daha fazla biz Biz kazanan ve kaybeden Hep sevdadan yana yolumuzda yana yana O sağ ben selamet hepimiz Toptan Allaha emanetiz Daha güzel olamazdık anınca Daha güzel göremezdik görünce Daha güzel güzel güzel efsane! Daha iyi olsaydı her şey keşke İyi nedir Nejat sen söyle İyi bir sondur Selma senin gibi benim gibi Hazırlar hepimizi senin gibi benim gibi Ölüme giden insanı alıştırarak hayata Aşka bulayarak yatıştırır senin gibi benim gibi İçime doğan ise olacak olan Hiçbir son iyi olmaz Kış gelmeden üşümez insan Böyle düz söylerim ateş olsam Suyu almadan külümü savuramam Öyle değil Selma üzülme ben giderim sessiz Gidecek hep bir yer var mıdır sensiz Gözünde dilsiz olup kalınca sözsüz Ağulu bal bulunca içelim itirazsız Ne desem boş biliyorsun zayıf tarafımı Gördün en karanlık anımda ikrarımı Teslim olmak gerekir böyle kadere Bir ele tutunamazsa insan hayatın değeri nerede Selma benimsen inançla yüzüme bak Sana bir okyanusun dibini vaat edebilirim Hiç balık görmesen delirirsin söyle gördün mü Bir balığın sırtını parlak, beyaz, ince deri Öyle çok balık gördüm, öyle büyük vurdum bazen Aklımda hep sen vardın II. hey gözleri doğuştan sürmeli aşk sürmeni kim milledi? Şimdilerim senin, küçük ellerde bulduğunla Bir ömürden aldığın bir doğum günü sadece Eğer doğmuşsam seninle ölüm niye gelmesin Ama sakın gelmesin önümüzde göl varsa Hatırla hani o sesleri çingene neşesinde Ne gülmüştüm çok seninle Nejat hatırla Selma, sen olman güzel olman ikisi birden olman yetmez Ay, güneş, güneş sistemi, evren ve evrenin kısa sonsuzluğu da İnceliğin yetmez, kesen en inceliğin, senliğinin son haddi Beni kesmez elbet bileklerini ve en son nefesini versen Nejat, hastayım ben çok hasta Seni düşündükçe kalbim daha fazla Şöyle olmuş mesela sen karşımda Tıraş olmuşsun saçların üç numara rahat olmuşsun Gelmiş yüzünde üç ben yan yana Şiir daha güzel olabilir mi bundan sonra Selma, bir el versen şu omzuma genişlerim Alır giderim seni başka diyarlara Dünya nerde biz nerde haydi okyanuslara Neden inanmayalım şu akılla her şeyin olacağına Nejat sen de benim kadar inansaydın rüyaya İnansaydın kavlime, görseydin uyanınca yine süreni Uyandırdıysam seni benimle gör diye Kandığı ne varsa insanın yine kendiyle Selma, sana Selma diyorum geçmişin tüm diliyle Sildiğin her şeyi seninle boyuyorum Güzelsin diye değil sensin diye değil ikisi birdensin diye değil Sarışınları toplasak üstüne esmer ve kumralları Kadın kahramanları ve kahraman kadınları Nejat seni buldum ya beni buldun ya Kıyamet gelir mi de hıyanet gelir mi Gelir mi yedi yıl kıt kanaat evlere bereket Gelir mi memelere süt kara gecelere rahmet Bitmez içimizin bu neşesi gitmez Ne olursa olsun ya kıyamet ya hıyanet Gelecek olan gelir ama bitmeyecek içimizde Olanın olmuşluğu, gören gözün görmüşlüğü İkrarı bitmeyecek dilin, kalbin dediği bitmez III. görüntü görüntüyü ses sesi yer S. Karakoç Nejat bu sabah erken söktü şafak Horoz öttü beni üç kez inkar ettin İkrarımı tekrar ettim beni üç kez inkar Ettin dinimi imanımı dilimi dimağımı tekrar Tekrar tekrar tekrar ettim Allahımı aşkımın farzını müstehabı Belledim sevabımı sevdim günahımı Tekrar ettim inkarını ancak sabah ettim Yazıyorsam anlayarak ağıdın sonrasını Anlamanın sonrasını affetmenin öncesinde Delmediğimiz dağları geçmenin ağırında Düşeyazdım şiirle doğrulunca hafiften Su öne akar dedim yazdım Diriysen bil bunları Sevgili ölü’ye yazdım. Zeynep ARKAN |
→ Harikalar Trajedisi Aşk şiirleri günah değil mi,sizin gibi bir mümin insana yakışır mı ? ;) |
→ Harikalar Trajedisi Belâ aşktan büyüktür, Allah hepsinden.. Bakın itikadım bozulmamış : ).. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:49 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük