Dikenli İncir (Opuntia ficus-indica): Pek çok türü bulunan Kaktüs bitkisinin "Nopal zamkı" denilen bir zamk elde edilen türüdür. 5-10 cm uzunluğunda, kırmızı, sarı, turuncu renklerde kabuğu olan etli bir meyvesi vardır. Frenk inciri ve Hint inciri adlarıyla da bilinir. C vitamini içerir.

Dikenli İncirin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderir. Şeker hastalarına iyi gelir. Kolesterol oranını düşürür. Tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltır. Bu özellikleri ile aşırı kilolarından kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besindir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyon cildi nemlendirir ve taze tutar.

Dikenli İncir Nasıl Kullanılır? Dikenli İncir meyvesi kabukları soyularak yenebileceği ya da suyu sıkılarak içilebileceği gibi kaktüsün taze yapraklarından da yemek yapılabilir. Bitkiden doğal boya maddesi de elde edilmektedir. Yaprakları, ayrıca cilt ve saç bakımı için kullanılan doğal kozmetik ürünlerindendir.