İstanbul Simidi Malzemeler:
http://img2.blogcu.com/images/e/m/e/...l-simidi-1.jpg Malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yapın ve hamur 2-3 katı olana kadar üzeri örtülü bir şeklide mayalandırın. Mayalanan hamuru 7-8 parçaya ayırıp parmak kalınlığında yuvarlayıp resimdeki gibi ikiye katlayın. http://img2.blogcu.com/images/e/m/e/...l-simidi-2.jpg Uçlarını birleştirdikten sonra 1 tane iyi çırpılmış yumurtaya heryerini batırdıktan sonra bol susama bulayın. http://img2.blogcu.com/images/e/m/e/...l-simidi-3.jpgYağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyduktan sonra 50 derecelik fırında 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin. http://img2.blogcu.com/images/e/m/e/...l-simidi-4.jpg Tepsi mayası geldikten sonraki halleri gördüğünüz gibi bir hayli kabarmış. Hiç vakit kaybetmeden fırının ayarını 180 dereceye getirin ve simitleriniz kızarana kadar pişirin. Not: üzeri için yumurta yerine sulandırılmış pekmezde kullanbilirsiniz. Benim de tercihim bu yönde ama o gün evimde pekmez bulunmadığı için yumurta kullandım... Alıntı İşte nar gibi kızarmış, dumanı üzerinde simitlerim :) ALINTI |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:58 . |
2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük