Hızlı yürüyüş prostat kanserini frenliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-27-2011 (12:43)   Son Mesaj: 05-27-2011 (12:43)    Cevap: 0    Gösterim: 420  

    05-27-2011

    Hızlı yürüyüş prostat kanserini frenliyor

    Hızlı yürüyüş prostat kanserini frenliyor
    Araştırmalar, prostat kanseri teşhisi konan erkeklerin haftada en az üç saat hareketli yürüyüş yapmasının prostat kanserinin ilerlemesini ve yayılmasını yarıya indirdiğini ileri sürüyor."Hızlı yürüyüş"ün prostat kanseri tedavisine iyi geldiği belirtiliyor. Prostat kanseri teşhisi konan erkeklerin, hastalığın ilerlemesini ve yayılmasını yarıya indirmek için haftada en az üç saat hareketli yürüyüş yapması gerektiği ortaya çıktı.

    BBC"ye göre, ABD San Francisco California Üniversitesi"nde yürütülen, 60"lı yaşlarında prostat kanseri henüz yayılmaya başlamamış bin 455 erkeğin katıldığı bir araştırma, prostat kanseri teşhisi konan erkeklerin haftada en az üç saat hareketli yürüyüş yapmasının kanserin ilerlemesini ve yayılmasını yarıya indirdiğini gösterdi.

    Kanser Araştırmaları Dergisi"nin yavaş yürümenin aynı etkiyi sağlamayacağı konusunda uyardığına dikkat çekerek uzmanların "Ancak bulgular dikkatle yorumlanmalıdır. Çünkü en çok yürüyen erkekler aynı zamanda daha genç, zayıf ve sigara içmeyen kişilerdir. Bu da görülen farklılıklardan bazılarını açıklayabilir" dediğine dikkat çekildi.

    Prostat Kanseri Derneği araştırma yönetiminin başkanı Dr. Helen Rippon"ın ise sonuçlardan emin olmak için araştırmanın tekrarlanması gerektiğini belirttiği ve prostat kanseri teşhisi konan erkeklere yaşam tarzlarında fiziksel aktiviteye yer vermelerini tavsiye ettiklerini bunu başarmanın en kolay yolunun da yürümek olduğu kaydedildi.(





    Hızlı yürüyüş prostat kanserini frenliyor Yorumları