Damak tıkanıklığı sorununuz mu var?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-11-2011 (12:29)   Son Mesaj: 05-11-2011 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 761  

    05-11-2011

    Damak tıkanıklığı sorununuz mu var?

    Damak tıkanıklığı sorununuz mu var?
    Damar Tıkanıklığının BelirtileriArteriyosklerozda belirti damarda olan tıkanıklığın veya arızanın yeri ile ilgilidir. Damar tıkanıklığı nedeni ile dokulara yeterli oksijen gidemez, sonucunda ilgili bölgedeki kan dolaşımı engellenir.Lezyon beyinde ise; görme ve konuşma bozuklukları, hafıza kaybı, kısa süreli bilinç kaybı, yer ve zaman kaybı, kol veya bacaklarda kas gücünün ani ve geçici olarak zayıflaması ve beyin trombozu gelişir.

    Lezyon kalpte ise; kalp kasının kasılma gücü zayıflar. Kalpte ritim düzensizlikleri, göğüs ağrıları ve sonunda kalp krizi oluşur.

    Lezyonlar bacakta ise; yürürken kramp ağrıları, ısı kaybı, kramplar, deride kalınlaşma ve koyulaşması oluşur.

    Böbrekte ise; kan basıncının artması, böbrek fonksiyonlarında işlev kaybı meydana gelebilir.

    Damar Tıkanıklığı Nasıl Oluşur?

    Atardamarlar çeperine yağ birikmesi, zamanla damara hasar vermeye başlar. Şöyle ki; atardamarın kendi hücrelerinin çoğalması ile damardan çeşitli kimyasallar salınır. Bu arada, kan dolaşımındaki hücreler de damar iç yüzüne yapışmaya başlar. Bunların da etkisi ile yağ birikintileri ve hücre yığılmaları, damarın iç yüzüne doğru kabaran plaklar oluşturur. Bu plaklar daha da büyüyüp damarın esnekliğini kaybetmesine ve tıkanmasına sebep olur. Bazen sertleşmiş olan plak, dış yüzeyi çatlayınca, kandaki kan pulcukları da plağa yapışmaya başlar ve damarın içi daha da daralır. Bu darlık belirli bir dereceye ulaştığında damarın beslediği organlarda ya da dokularda kansızlık nedeni ile şikâyetler başlar.

    Damar Tıkanıklığının Sebepleri

    Kilo problemleri
    Egzersiz yapmama, fiziksel aktivite eksikliği
    Alkol, sigara kullanımı
    Şeker, frengi, gut hastalığı
    Psikolojik bozukluklar
    Aşırı yağlı beslenme
    Kanamalardan kaynaklanan problemler
    Demir eksikliği

    Panax Ginseng Uzakdoğu ülkelerinde binlerce yıldır kullanılmakta olan geleneksel şifalı bitkiler içerisinde en yaygın olanıdır. Ayrıca Uzakdoğu insanları arasında gizemli bir bitki olarak büyük bir ün ve şöhrete sahiptir. M.S. 1. yüzyıla ait bir Çin metnine göre; Ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir.

    Çin kaynakları; Panax Ginseng"in kalp, akciğer, sindirim sistemi organları, ve böbrekler üzerinde oldukça etkili bir tonik etkisine sahip olduğunu yazmaktadır, aynı zamanda ruhsal düzeni sağlayıcı, zihni açıcı, anlayış yeteneğini ve yaşam süresini artırıcı bir şifalı bitki olarak da belirtilmektedir.

    Günümüzde, Korean Ginseng (Panax Ginseng) sadece Uzakdoğu ülkelerinde değil, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ginseng adıyla satılan ve Panax Ginseng bitkisinin uzak veya yakın akrabaları olan başka bitki türleri de vardır (Amerikan ginsengi, Tienchi ginseng, Sibirya ginsengi gibi). Ancak hem geleneksel kullanımla hem de bilimsel araştırmalarla etkinliği kanıtlanmış olan ve en yaygın olarak kullanılan tür Kore Ginsengi yani Panax Ginseng dir. Panax Ginseng, diğer ginsenglerden özellikle farklıdır. Panax Ginseng"in üretimi 6 yıl sürmekte ve diğer ginsengler 8-9 çeşit faydalı madde içerirken, Panax Ginseng 22 çeşit faydalı madde (Ginsenosid) içermektedir. Aynı zamanda Panax Ginseng, yaşlanma etkilerini geciktirici antioksidan maddeler ve diğer herhangi bir ginseng türünde bulunmayan insülin benzeri maddeler de içermektedir.

    Panax kalp ve damar problemlerinde, hipertansiyonda, kan basıncının düzelmesinde, kolestrol seviyesinin azaltılmasında, kullanılan bir gıda takviyesidir.



    Damarlar nasıl tıkanır?

    Damarın iç yüzeyi endotel denilen bir tabaka ile kaplıdır. Bu tabakanın altında çok ince bir boşluk bulunur. Onunda altında çok kalın bir düz kas tabakası vardır.
    Damarın tıkanabilmesi için öncelikle damar yüzeyi yapısının bozulması gerekir. Sağlam olan damar iç yüzeyine kolesterol ya da başka bir madde zarar veremez. Sonuç olarak tıkaç oluşması ve damarın tıkanması için öncelikle ve mutlaka damar yüzeyinin bozulması gerekir.

    Damar yüzeyini koruyan 2 madde vardır. PGI 2 (prostasiklin) ve NO (nitrik oksit). Her iki madde damar iç yüzeyinde yapılır ve etkilerini hem burada hem de düz kas tabakası içine girerek, orada gösterirler. Her iki maddenin damar iç yüzeyi koruyucu, pıhtılaşmayı önleyici, damarları genişletici ve damar düz kas yapısını koruyucu görevleri vardır.

    Damar tıkacı ya da damar sertliği (ateroskleroz) durumunda, serbest radikaller adı verilen vücut metabolizma ürünleri, damar iç yüzeyinden PGI 2 ve NO salgılanmasını azaltır. Bunun sonucu damar iç yüzeyine kanda bulunan ve asıl görevi doku koruyucu özelliği olan maddeler (monosit ve makrofaj) yapışır ve damar içine girer. Kanda bulunan ve kolesterol taşıyan LDL, serbest radikallerin etkisiyle oksitlenir ve makrofajlarla birlikte, kalsiyumla birleşerek damar içine girer. Ayrıca kanda doku harabiyeti ön faktörleri artar (MCP 1, TNF alfa, VCAM 1).

    Özetle damar iç yüzeyi çalışmasının bozulmasını sağlayan serbest radikaller, damar sertliğinin asıl nedenidirler. Kolesterol sonradan devreye girer ve tek başına bir anlam ifade etmez.
    Serbest radikallerin varlığı, kolesterol yüksekliği, kan şekeri fazlalığı gibi etkenler gerçekte vücut işleyişinde var olan bir sorunun göstergesidir. Vücudumuz iyi yönetilememekte ve uygun gıdalar alınmamaktadır. Bir çok hastalığın nedeninde olduğu gibi beyin duyarlılıkları sonucu bozulan vücut sisteminin çalışması ve uygun olmayan besinler hastalıkları ortaya çıkarmaktadır.

    Clavis Panax, Kibarlı güvencesiyle Dr. Mustafa Eraslan ve Farmakognozi bilimdalı uzmanı Ezc. Mustafa Tekin tarafından formülize edilmiş, tamamiyle bitkisel bir üründür.

    panaks.net







    Damak tıkanıklığı sorununuz mu var? Yorumları