Hastayı anlamak için normal doğum yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-03-2011 (14:29)   Son Mesaj: 05-03-2011 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 694  

    05-03-2011

    Hastayı anlamak için normal doğum yaptı

    Hastayı anlamak için normal doğum yaptı
    Binlerce çocuğun dünyaya gelmesine yardımcı olan 25 yıllık doktor Neşe Kavak günde en az 13 saat çalışıyor. Prof. Kavak’ın üniversitedeki lakabı Hızlı Gonzales.Ebru Baran'ın haberi

    Prof. Dr. Neşe Kavak, 12 dakikada gerçekleştirdiği ameliyatları, sabah 8 akşam 9"u bulan çalışma saatleriyle hastanenin "Speedy Gonzales"i. Çeyrek asırdır kadın doğum uzmanı olarak Marmara Üniversitesi Hastanesi"nde görev yapan Prof. Dr. Neşe Kavak, sahip olduğu üne, dünyanın en saygın akademilerinden Eisntein Bilim Sanat Akademisi"nin yönetim kurulunda çalışıyor olmasına rağmen devlet hastanesinden vazgeçmiyor. "Özel hastaneye geçmem için sürekli teklif alıyor, baskı görüyorum" diyen Kavak, tüm bu ısrarlara rağmen Marmara"dan emekli olmaya kararlı.

    Herkes yürürken ben koştum

    Meslekte 25. yılımı doldurduğunu, 18 senedir de üniversitede akademik yaşantısının devam ettiğini anlatan Prof. Kavak kendisine hastanede "Speedy Gonzales" adının yakıştırılmasını "Yapımda acelecilik var. Bizim meslek sabır, metanet ve soğukkanlılık işidir. Ama bazen de ani karar almak gerekiyor. Bu ikisinin yani gerektiğinde ani karar alıp, gerektiğinde soğuk kanlı olmak önemli. Ben hızlı konuşur, hızlı düşünürüm" şeklinde açıkladı. Kavak "Bana dışarıdan çok baskı oldu. Üniversiteyi bırakayım, özele geçiyim diye ama yapamıyorum. Çünkü Marmara benim üçüncü çocuğum. Hastaneye çok emeğim var. Aklımda hep buradan emekli olmak var. Çalışmak benim hobim. Beni yoran boş kalmaktır, çalışmaksa yormuyor beni. Herkes yürürken ben koştum 45 sayfalık özgeçimişim oldu" dedi.

    Hastayı anlamak için normal doğum yaptım

    İKİ çocuk sahibi Prof. Dr. Neşe Kavak, birinci doğumunu normal, ikincisini ise sezeryanla yaptığını söyledi. Hastalarını daha iyi anlamak için doğum sancısını yaşamak isteyen ve bu nedenle ilk doğumunu normal yağan yapan Kavak "Ağrıyı görmek ve doğumu tam anlamıyla anlamak istedim. Sonra farkettim ki bu ağrıyı yaşamayan bir doktorun hastaya sabır göstermesi mümkün değil. Benim için çok farklı bir tecrübe oldu ve kendi doğumumdan sonra hastalara bakışım tamamen değişti. İkinci doğumumu da sezeryanla yaptım ve onu da yaşamak çok farklıydı. Onda da bu cerrahi müdahale nasıl oluyor, neler yaşanıyor bunu anlamış oldum. Bana sordukları zaman artık hastalarıma avantajları ve dezavantajları açısından daha candan cevap verebiliyorum. İki doğumunda da başından sonunu ben planladım ve tüm müdahalelere karıştım. Nerede ne yapılacak, kim yapacak, ne kadar sürede yapılacak herşeyi ben planladım. Son ana kadar beni bayıltmalarına izin vermedim. Kendimi tutmam mümkün değildi" dedi.

    TÜRKİYE"NİN DIŞARIDAKİ ALGISI DEĞİŞTİ

    Göğsümüzü gererek "Türküz" diyoruz

    BUGÜNE kadar 32 ülkede konuşmalar yapan ve yurtdışındaki Türkiye algısını yerinde gören Kavak şöyle konuştu: "Türkiye"nin algısı çok değişti. Bundan 10 sene önce Türkiye, tamamen bilinmeyen, nerede olduğu bile haritada tahmin edilmeyen, gelişmekte ülke olan sınıfında olan ama geri kalmış bir ülke konumundaydı. Şu anda Türkiye, İstanbul"u bir marka olan, yöneticileriyle, iş adamlarıyla dinamik çarpıcı, dikkatlerin yöneldiği bir ülke oldu. Eskiden Türkiye dediğiniz zaman özellikle kuzey batılı ülkelerde, hemen gülümsemenin yerini soğuk bir ifade alır ve yukardan bakan bir görüntü oluşurdu. Artık göğsümüzü gererek biz Türküz diyoruz. Bu açıdan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

    BILL GATES"İN EŞİ MELINDA GATES DE GELİYOR

    21. yy. Einsteinlar"ı İstanbul"da

    24-26 Haziran"da Dünya Bilim ve Sanat Akademisi"nin yönetim kurulu toplantısını İstanbul"da yapacaklarını söyledi. 1960"lı yıllarda atom bombasının üreticisi Julius Robert Oppenheimer ve Albert Einstein tarafından kurulmuş olan Akademi ile ilgili bilgi veren Kavak "Ben ev sahipliği yapıyorum. Geçen sene Floransa"da yapmıştık. Bu toplantı ilk kez Türkiye"de yapılıyor. Toplantıya Bill Gates"in eşi Melinda Gates, Nobel Barış Ödülü sahibi Desmond Tutu ve pekçok ünlü düşünür, yazar, bilim adamı katılacak. 10 sene önce bizim yönetim kurulunu İstanbul"da toplayamazdık ama şimdi İstanbul"u duyunca herkes bayıla bayıla geliyor" diye konuştu.

    STAR GAZETESİ





    Hastayı anlamak için normal doğum yaptı Yorumları