Tüylü hayvan besleyenler dikkat!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-02-2011 (19:30)   Son Mesaj: 05-02-2011 (19:30)    Cevap: 0    Gösterim: 632  

    05-02-2011

    Tüylü hayvan besleyenler dikkat!

    Tüylü hayvan besleyenler dikkat!
    Rüstem Albayrak, 3 Mayıs Dünya Astım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, astımdan kurtulmak için evde sigara içilmemesi ve tüylü hayvan beslenmemesi gerektiğini söyledi.Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Rüstem Albayrak, 3 Mayıs Dünya Astım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, astımdan kurtulmak için evde sigara içilmemesi ve tüylü hayvan beslenmemesi gerektiğini söyledi.

    Nefes yollarının aşırı duyarlı olması olarak ifade edilen ve öksürük (genellikle kuru ve krizler halindedir gece uykudan uyandırabilir), hırıltılı solunum, göğüste tıkanıklık ve sıkışma hissi, soluk alıp verirken ıslık sesi ve nefes darlığı gibi belirtileri olduğu belirtilen astımla ilgili açıklamada, "Astımlı hastaları solunum yolu enfeksiyonları, polenler, ev tozu akarları, ağır eforlar, tüylü hayvanlar, hamam böceği, egzoz gazları ve stres etkiler. Tedavinin en önemli kısmı, krizleri başlatabilecek etkenlerden uzak durmaktır.

    Bunun için hastanın eğitimi çok önemlidir. Evde hayvan beslenmemesi, ev içinde sigara içilmemesi, sprey, kokulu deterjan ve parfüm kullanılmaması gerekmektedir." denildi.





    Tüylü hayvan besleyenler dikkat! Yorumları